Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi
În „De trei ori dragoste” (regia: Ulrike Döpfer, foto: Ciprian Duică)

Raluca Gheorghiu

S-a născut în 1979, la Adjud. Între anii 1998 și 2000, a studiat jurnalismul la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, dar căutările ei nu s-au oprit aici. Raluca Gheorghiu a continuat drumul împlinirii profesionale în luminile scenei. Astfel, în 2004 absolvă Secţia „Actorie” a Facultăţii de Teatru din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale din Bucureşti, la clasa prof. univ. dr. Florin Zamfirescu. A studiat timp de un an, la specializarea „Actorie” a Facultăţii de Teatru şi Televiziune, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, clasa conf. dr. Miklós Bács.

După absolvire a fost distribuită în spectacole precum: Amintiri despre mine sau Ultimele zile ale trecutei mele vieţi (regia: Mihai Lungeanu), Blues de Arthur Miller (regia: Petre Bokor), Deformaţii, un text colectiv şi Jacques şi stăpânul său de Milan Kundera (regia: Marcel Ţop).

Dintre rolurile pe care le-a interpretat de-a lungul timpului, amintim: Logodnica din Nunta însângerată de Frederico García Lorca (regia: Andreea Vulpe), Ileana Cosânzeana din Înşir-te, mărgărite! de Victor Eftimiu (regia: Alexandru Dabija), Nataşa Rostova din Război şi pace, după romanul omonim al lui Lev Tolstoi (regia: Petre Bokor), Nina Zarecinaia din Pescăruşul de A.P.Cehov (regia: Corina Oprea), Hanna şi Femeia din tripticul De trei ori dragoste (regia: Ulrike Döpfer), Tatiana din Bătrânul de Maxim Gorky (regia: Catrinel Dumitrescu), Mingming din Rinocerul îndrăgostit de Liao Yimei (regia: Mihai Lungeanu).

Trăsăturile ei au recomandat-o pentru rolul de Albă-ca-Zăpada din montarea Albă-ca-Zăpada şi cei şapte pitici, o adaptare a basmului Fraţilor Grimm, în regia lui Cornel Todea, la Teatrul Ion Creangă.

Pe scena Teatrul Nottara, a fost Pia, în Aniversarea de Thomas Vinterberg și Mogens Rukov, regia: Vlad Massaci (2010); Mingming, în Rinocerul îndrăgostit de Liao Yimei, regia: Mihai Lungeanu (2009); Jeanina Schultz, în Blues de Arthur Miller, regia: Petre Bokor (2008); Tatiana, în Bătrânul, adaptare dramatică după Maxim Gorki, regia: Catrinel Dumitrescu (2007); Hana şi Femeia 2, în tripticul De trei ori dragoste, după o piesă japoneză nō, o piesă japoneză Kyogen şi Play de Samuel Beckett, regia: Ulrike Döpfer (2005); Maggie, în Scandal la Operă! de Ken Ludwig, regia: Petre Bokor (2005); Gena, în Titanic Vals de Tudor Muşatescu, regia: Dinu Cernescu (2002); Bobbi, în Ultimul Don Juan, adaptare după Neil Simon, regia: Petre Bokor (2011); Nataşa Rostova, în Război şi pace, adaptare după romanul lui Lev Tolstoi, regia: Petre Bokor (2003); Ileana Cosânzeana, ţăranca şi o vrăjitoare, în Înşir-te Mărgărite! de Victor Eftimiu, regia: Alexandru Dabija (2004). A evoluat, de asemenea, în spectacolul Ritmuri / De dor şi drag, Maria Tănase, în regia Dianei Lupescu (2007).

În 2004, a câștigat Premiul Tânărului Artist, decernat de Primăria Municipiului Bucureşti, în cadrul „Premiile Oraşului Bucureşti”.

Cea mai recentă producție a Teatrului Nottara în care Raluca Gheorghiu evoluează este spectacolul Totul e relativ de Alan Ayckbourn, în regia lui Felix Alexa.

 

Prezentare actualizată în 2017

» Spectacole la Teatrul Nottara, în această stagiune
Ultimul Don Juan - Bobbi Michele
Scandal la Operă! - Maggie
Titanic Vals - Gena
Aniversarea - Pia
Fazanul - Clotilde Pontagnac
Fazanul - Clara
Tango, monsieur? - Clelia di Benedetto
DADAnoNON - EA/NoNON
Totul e relativ - Ginny