Site-ul nottara.ro foloseste cookies ca să îţi ofere o experienţă mai placută online. Informaţiile din cookies sunt anonime. Prin continuarea navigării ești de acord cu acest lucru. OK! Vreau detalii
 Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi

Răzvan Bănică

Răzvan Bănică s-a născut în data de 29 aprilie 1992. Face parte din promoția 2011-2014 a Universității de Artă Teatrală și Cinematografie, unde a urmat clasa profesorului Florin Zamfirescu, continuând cu studii masterale la Secția „Arta actorului” a aceleiași instituții de învățământ, la clasa profesorului Gelu Colceag.

Pe scenă, a jucat în Romeo si Julieta de William Shakespeare (rol: Romeo, UNATC), Visul unei nopți de iarnă de Tudor Mușatescu (rol: Alexandru Manea, UNATC), Menajeria de sticlă de Tennessee Williams, (rol: Jim, UNATC), O noapte furtunoasă de I.L. Caragiale (rol: Rica Venturiano, UNATC), Servieta de doc de Mihail Zoscenko (rol: Alexei Barkasov, regia Stefana Samfira, Palatul Național al Copiilor, Teatrul Nottara, 2013-2015), Frații Karamazov de F.M. Dostoievski (rol: Pan Miusialovici, regia Bogdana Darie, Palatul Național al Copiilor, 2013-2017), West Side Story de Arthur Laurents (rol: Chino, regia Răzvan Mazilu, UNITER, 2015), Paravan. 2 telefoane de Matei Lucaci-Grunberg (rol: Regizor, regia Matei Lucaci-Grunberg, Godot Cafe, 2015-2017), Opera de trei parale de Bertolt Brecht (rol: Mackie Sis, regia Valeria Sitaru, UNATC, 2016), Secretul armei secrete de Alexandru Tatos (rol: Voinicul, regia Matei Lucaci Grunberg, Teatrul Național Bucuresti, 2016-2017), A treisprezecea noapte, spectacol aniversar Nicu Alifantis, cu prilejul împlinirii a 45 de ani de activitate în domeniul creație muzicale pentru teatru, Teatrul Bulandra, în cadrul FNT 2017.

Răzvan Bănică a avut mai multe roluri în televiziune, în serialele Îngerașii (regia: Mihai Brătilă, Vladimir Anton), State de România (regia: Iura Luncașu, Larry Maronese, Vladimir Anton), Iubire și Onoare (regia: Iura Luncașu, Alex Fotea, Bogdan Dumitrescu, Adrian Tapciuc) și în spectacole de teatru TV: Goana după fluturi (regia: Mara Pasici Manolescu). „Frații Karamazov” este spectacolul de licență al clasei prof. Florin Zamfirescu, promoția 2014.

La ediția din 2012 a Festivalului Național de Teatru „Serile Teatrului Studențesc”, Răzvan Bănică a fost distins cu Premiul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, pentru rolul lui Rică Venturiano din spectacolul O noapte furtunoasă de I.L. Caragiale (UNATC, clasa prof. univ. dr. Florin Zamfirescu).

A interpretat personajul Stefanos în spectacolul-lectură Diseară mâncăm la Iocasta de Akis Dimou, în regia lui Yannis Paraskevopoulos, în cadrul proiectului „Spectacolul începe cu o lectură”, desfășurat în perioada 14-16 iunie 2017 și organizat de Teatrul Nottara.

A interpretat rolul lui Mitică, în spectacolul Mitică Popescu (regia: Roman Ilin Feodori) realizat în cadrul Laboratorului de Teatru DENS 2017.

 

Prezentare actualizată în 2017

» Spectacole la Teatrul Nottara, în această stagiune
Hamlet în sos picant - Horatio
Balul sinucigașilor - Felix
Disputa - Mesrin
MOLIÈRE | ERÉILOM - Damis
Triburi - Daniel
Figaro - Figaro, valet de cameră al contelui și paznic al castelului
Fiul cel Mare - Kudimov
Magnificul - Nicu Buză