Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi
Mircea Diaconu în spectacolul

Scandal la Operă!

Sinopsis:

În 1934, spectacolul omagial al Operei Mari din Cleveland, Ohio, (la care s-au vândut 1000 de bilete, şi s-a organizat o recepţie cu 25 de kilograme de crabi în maioneză) este în pericol! Tenorul Italian invitat să apară în rolul principal în seara respectivă, s-a cufundat într-o stare de beţie letargică, şi este crezut mort. Docilul asistent al directorului, un cântăreţ amator de operă, ia locul celebrului invitat şi e aclamat în rolul lui Othello. Dar tenorul îşi vine în fire şi se avântă într-o cavalcadă hilară a încurcăturilor, în cursul cărora cei doi Mauri, sunt tot mai grav confundaţi de către două tinere îndrăgostite. La acestea se adaugă o nevastă Italiancă plină de capricii, un liftier neruşinat şi un impresar inventiv şi cinic – pentru a obţine o comedie pe măsura marilor farse clasice.

 

Argument regizoral:

„Ţin să mulţumesc Teatrului Nottara - în numele meu personal, în numele tuturor celorlalţi: tenori, soprane, baritoni, alto, solişti de vază, sau debutanţi; în numele lui Puccini, Verdi, Rossini, Bizet, Mascagni şi al Liftierului, precum şi în numele celor 24 balerini, 36 corişti, 42 orchestranţi, 15 maşinişti, 6 tehnicieni, 1 secretar, 9 administratori şi a 20 de kilograme de crabi - pentru amabilitatea cu care a găzduit astă-seară gala aniversară a renumitei Grand Opera din Cleveland, Ohio!

Petre Bokor

P.S. Sperăm ca spectacolul nostru să vă facă tot atâta plăcere, cât ne-a făcut nouă munca de a-l pregăti!”

 

Data premierei pentru presă: 19 ianuarie 2006.

 

Pentru dosarul complet de prezentare, daţi click aici.

 

Turnee -  Russe, Bulgaria (2008, Festivalul Internaţional al Teatrelor Dunărene), Braşov (2013, Săptămâna Comediei), Târgu Jiu (2013, Teatrul Dramatic Elvira Godeanu), Reşiţa (2014, Casa de Cultură a Studenţilor), Timişoara (2014, Sala Operei).

Reprezentații