Site-ul nottara.ro foloseste cookies ca să îţi ofere o experienţă mai placută online. Informaţiile din cookies sunt anonime. Prin continuarea navigării ești de acord cu acest lucru. OK! Vreau detalii
 Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi
Sorina Ștefănescu, Gabi Răuță, Laura Vasiliu și Șerban Gomoi în spectacolul

Fazanul

După spumoasa farsă Puricele, jucată cu mare succes la începutul anilor '90 pe scena de la Nottara, dramaturgul francez de secol XIX Georges Feydeau revine la teatrul de pe bulevardul Magheru cu piesa Fazanul.

Redescoperită în cheie modernă de îndrăzneţul regizor Alexandru Mâzgăreanu, spectacolul continuă tradiţia comediilor cu tâlc montate la Sala „Horia Lovinescu”.

Într-o distribuţie de excepţie, Fazanul abordează tema atât de cunoscută a „păcălitorului păcălit”, într-o montare în care umorul ingenios este protagonist, iar moravurile sunt tratate cu delicateţe cinică.

Încurcături de tot fel, replici alerte, personaje surprinzătoare, evenimente neaşteptate şi o viziune critică plină de haz a relaţiilor umane din toate timpurile sunt ingredientele acestei comedii bulevardiere. Cuceritorul (fără portofoliu) Pontagnac încearcă să o farmece pe Lucienne, soţia celui mai bun prieten al său, Vatelin. Însă aparenţele îşi fac din nou jocul lor de oglinzi, iar capul de familie se dovedeşte a fi mult mai „rătăcitor” decât lăudărosul Pontagnac…

O înlănţuire clocotitoare şi surprinzătoare de întâmplări reaşază lucrurile după logica sclipitoare a comediilor bulevardiere şi ne dezvăluie, într-un final, cine e Fazanul.

Pentru dosarul complet de prezentare, dați click aici.

Reprezentații