Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi
Sorin Cociş şi Ion Haiduc în spectacolul

Soţul păcălit

Sinopsis:

Deşi se trage dintr-o familie umilă, George Dandin este un bărbat foarte bogat. Darurile pe care i le face frumoasei lui soţii sunt nenumărate. Însă, din păcate ele nu satisfac şi anumite nevoi esenţiale... Chiar dacă Angelica este nobilă, tinereţea o îndeamnă la fapte nechibzuite. Astfel, George Dandin are multe de pătimit de pe urma năbădăioasei sale neveste.

Soţul păcălit este o comedie savuroasă, cu multe încurcături amoroase, care oferă actorilor partituri pline de haz. Vă invităm la un spectacol reconfortant, care vă va binedispune cu siguranţă; la o seară de pomină, al cărei singur păgubaş rămâne doar bietul încornorat... Of, George Dandin, ai găsit ce ai căutat!

Irina Zlotea

 

Argument regizoral:

Soţul păcălit sau George Dandin, cum i se mai spune, este o piesă care nu s-a jucat de foarte mulţi ani, cu partituri generoase, un adevărat prilej de mari performanţe actoriceşti. Îmi place un asemenea gen de piese de teatru care provoacă un anume gen de spectacole - care-mi sunt dragi - şi anume cele de comedie, de comedie de calitate, de comedie de caractere şi de situaţii, cu o poveste limpede, pe înţelesul tuturor, şi care, aşa cum s-a spus în ultimii trei sute de ani, reprezintă exegeze importante asupra caracterologiei omeneşti.”

Mircea Cornişteanu

 

Data premierei pentru presă: 11 martie 2000

 

Pentru dosarul complet de prezentare, daţi click aici.

 

Turnee -   Călăraşi (2010, Casa de Cultură), Slatina (2010, Centrul Eugène Ionesco), Râmnicu Vâlcea (2012, Sala Sindicatelor), Alba Iulia (2013, Festivalul Internaţional de Teatru Poveşti).

Reprezentații