Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi
Sorin Cociş în spectacolul

Titanic Vals

Sinopsis:

Ce năzuinţe pot avea membrii familiei modeste a unui funcţionar oarecare? Paradoxal, unele dintre cele mai îndrăzneţe, fiindcă deşi Spirache este un om „compus din: familie, slujbă şi cumsecădenie”, rudele sale nu îi seamănă de fel. Chiar dacă mijloacele lor sunt umile, au visuri înalte şi voinţa înfocată. Soacra e o femeie hotărâtă,  la curent cu tainele viitorului. Soţia e ambiţioasă şi descurcăreaţă. Copiii vin şi ei cu ce au mai bun... Gena este modestă, dar şchioapă, Decebal este un puşti prea năzdrăvan, Traian un tânăr cu un caracter prea fin ca să îşi găsească un serviciu, iar Miza o fată de măritat, care aşteaptă un copil.

Dar când este primită mult aşteptata moştenire a unui unchi bogat, situaţia începe să se îmbunătăţească radical. Acum, niciun obiectiv nu este prea greu de atins pentru ei, nici chiar învestirea lui Spirache într-un post de deputat... împotriva dorinţei sale. Dar, la urma urmei, ce nu ar face bietul de el pentru liniştea căminului? Reputaţia este momentan apărată, iar armonia este menţinută cu stoicism de femeile casei. În atmosfera de dulce autosuficienţă a familiei, singurul care pare că se împotriveşte fericirii lor, este tocmai Spirache.

Montarea clasică a regizorului Dinu Cernescu păstrează umorul şi vitalitatea piesei lui Tudor Muşatescu şi invită spectatorul la o porţie sănătoasă de râs.

Irina Zlotea

 

Data premierei pentru presă: 31 martie 2002

 

Pentru dosarul complet de prezentare, daţi click aici.

 

Turnee -  Chişinău (2008, Teatrul Naţional Mihai Eminescu), München (2009), Frankfurt (2009), Stuttgart (2009), Buzău (2009, Festivalul VedeTeatru), Câmpulung (2011, Festivalul de Umor Tudor Muşatescu), Braşov (2013, Centrul Cultural Reduta).

Reprezentații