Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi
Victoria Cociaş şi Ion Haiduc în spectacolul

Poker Face

          Îl aniversăm pe unul dintre cei mai mari actori ai teatrului românesc, la cei 70 de ani de existență. Începem pe scenă, cu spectacolul „Poker Face” de Petr Kolečko şi continuăm cu o întâlnire cu reprezentanții presei, cu colegii și prietenii, în cafeneaua CaféNott.

                Ion Haiduc a urcat pe scena profesioniştilor cu mai bine de 46 de ani în urmă. De atunci, a continuat să-i încânte pe românii prin filmele și piesele de teatru în care a jucat. A avut roluri mari, sub bagheta unor regizori celebri, în piese extrem de cunoscute precum: Unchiul Vanea de A.P. Cehov, regia: Ioan Ieremia, Regele Lear de W. Shakespeare, regia: Ioan Ieremia, Henric al IV-lea de Luigi Pirandello, regia: Dominic Dembinski, Viforul de Barbu Ştefănescu Delavrancea, regia: Alexandru Darie, Petrecere într-un pian cu coadă de Mihai Ispirescu, regia: Alexandru Repan, Mult zgomot pentru nimic de W. Shakespeare, regia: Diana Lupescu, O noapte furtunoasă de I.L. Caragiale, regia: Alexandru Mâzgăreanu și multe altele.


         Din 1990, Ion Haiduc joacă neîntrerupt pe scena Teatrului Nottara.

Fără îndoială, un artist talentat, înzestrat cu putere de muncă, el nu este legat de un gen sau de un stil de interpretare, ci de un univers teatral concret şi descifrabil. Dinamic, cu o evoluţie scenică dominată de forţă, uneori visceral, cu o voce guturală inconfundabilă, Ion Haiduc izbuteşte nu doar în roluri de forţă, ci şi acolo unde se cere o anumită stare de poezie, de sensibilitate.

 

      Ion Haiduc deţine premii naţionale de interpretare, acordate de Asociaţia Oamenilor de Teatru şi de Muzică (ATM) pentru Cel mai bun actor (1983 şi 1987). A mai primit următoarele premii: cel mai bun actor la Festivalul Dramaturgiei Româneşti de la Timişoara (1986 și 1987) şi în 2013, Premiul special al juriului la Festivalul Internaţional al Teatrului de Studio de la Piteşti.

      Ion Haiduc a mai fost răsplătit cu Meritul Cultural (1984) şi Steaua României în Grad de Cavaler (2011).

 

   Pe 3 decembrie 2017 ne va bucura, jucând în piesa cehului Petr Kolečko, "Poker Face".   

Sinopsis:

 

Inevitabil, omul este, într-un fel sau altul, aruncat în mijlocul unor situaţii din care trebuie să iasă învingător, pentru a supravieţui vremurilor în care trăieşte. Soluţia este simplă: îţi alegi jocul, îi înveţi regulile, îţi antrenezi intuiţia, forţezi mâna adversarului, descoperi plăcerea riscului şi, niciodată, dar niciodată, nu dai cărţile pe faţă. Poker Face este o poveste în care amintirea şi prezentul se îmbină precum piesele unui puzzle. Istoria invadează trecutul personajelor şi ajunge să se confunde cu el. Comicul se naște tocmai din dorința acestora de a supraviețui și de a ieși învingătoare cu orice preț.

 

Irina Zlotea

 

Argument regizoral:

„Spectacolul la care am lucrat este o radiografie sufletească a luptei pentru supraviețuire în pușcăriile politice, în carieră, în relații, în lume. În final, întrebarea cea mai importantă pe care o pune textul este dacă ceea ce ajungem să dăm mai departe copiilor noștri sunt învățături de viață sau sunt propriile noastre cicatrice, dacă ne pregătim copiii pentru viața lor sau pentru a noastră.”

Adela Bițică – fragment din interviul apărut în revista online Yorick.ro

 

Data premierei pentru presă: 12 iunie 2014

Spectacol nerecomandat copiilor sub 14 ani

Pentru dosarul complet de prezentare, daţi click aici.

 

Turnee -  Vrața (2015, Festivalul Internațional de Teatru - Premiul pentru scenografie) .

Reprezentații