Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi

Macbeth

Spectacol supratitrat în limba română

Sângeroasa poveste a luptei pentru putere, în ceţosul Regat al Scoţiei, şi a consecinţelor tragice, ale nemăsuratei ambiţii criminale de a urca la tron. Cea mai scurtă tragedie shakespeariană va fi prezentată într-o montare sud-africană, în interpretarea singurei companii independente de teatru clasic din ţara de la Antipozi.

 

Regizorul Fred Abrahamse a absolvit cursurile Universităţii din Cape Town şi este considerat unul din artiştii de vârf ai Africii de Sud. Într-o carieră de 36 de ani, Abrahamse a semnat regiat la mai mult de 150 de spectacole de toate genurile, inclusive teatru clasic, operă şi teatru muzical. Între producţiile sale se numără Hamlet, Richard III, Othello, Romeo şi Julieta, Mult zgomot pentru nimic şi Visul unei nopţi de vară.

Abrahamse & Meyer Productions, singura companie independent de teatru clasic, a fost fondată în 2006. În ultimii 12 ani compania şi-a clădit un renume internaţional, datorită producţiilor lor inovatoare, pe texte de William Shakespeare şi Tennessee Williams. Dintre producţiile sale amintim Tragedia lui Richard III şi  Hamlet [Craiova 2014 şi 2016] şi  Dulcea pasăre a tinereţii, Regatul pământesc şi Trenul cu lapte nu mai opreşte aici.

Reprezentații