Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi
Alexandru Jitea în Panică de Mika Myllyaho

Panică

Trei bărbaţi pe punctul de-a ceda psihic

Sinopsis:

Trei bărbați, prieteni din copilărie, se reîntâlnesc într-un moment de criză. În locuința unuia dintre ei, devenită refugiu comun, ajung să-și mărturisească temerile, neîmplinirile. Când lucrurile scapă de sub control, încearcă să se redreseze reciproc.

Deși personalități distincte, cei trei se întâlnesc în acel punct comun al sensibilității masculine, pe care arareori ai ocazia să o vezi manifestându-se. Ritmul amețitor al cotidianului nu-i lasă deloc să se bucure de viață. Timpul pe care îl petrec împreună îi ajută să se regăsească pe ei înșiși. Întorcerea către copilărie este o posibilă soluție. Prietenia le oferă posibilitatea să-și spună adevărul în față, fără menajamente. Jocurile, aparent dure, pe care și le propun sunt provocări spre evoluția personală.

Cum gândesc bărbații și cum se luptă ei să supraviețuiască? Este curajul lor doar un mit sau poate fi dovedit prin fapte? Vă invităm să descoperiți în acest spectacol.

Ruxandra-Vera Ştefan

 

Argument regizoral:

„Senzaţia că viaţa îţi alunecă printre degete. Că nu (te) mai înţelegi. Că nu ştii ce să faci cu semnalele celorlalţi, care îţi transmit ce? Că e grav? Că eşti ridicol încercând să înţelegi ceva. Că cineva, undeva, râde de tine. Că, poate, singura ta variantă, e să râzi şi tu de tine. Dacă poţi...‟

Theodor - Cristian Popescu

 

Data premierei pentru presă: 30 ianuarie 2014

Spectacol nerecomandat copiilor sub 14 ani

 

Pentru dosarul complet de prezentare, daţi click aici.

 

Turnee -  Iaşi (2014, Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr), Oradea (2014, Festivalul de Teatru Scurt).

Reprezentații