Site-ul nottara.ro foloseste cookies ca să îţi ofere o experienţă mai placută online. Informaţiile din cookies sunt anonime. Prin continuarea navigării ești de acord cu acest lucru. OK! Vreau detalii
 Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi

D-ale carnavalului

Un bilet amoros rătăcit, amenințări cu sinuciderea, gesturi extreme, dictate de pasiuni la fel de extreme, o sticluță cu „vitrion englezesc”, toate acestea învălmășindu-se pe scenă, într-un ritm alert, care ne poartă pașii prin mahalaua de altădată. Un carnaval al umorilor și al caracterelor, care rămâne la fel de colorat și de zgomotos chiar și în zilele noastre.

După spectacolele Romeo şi Jeanette de Jean Anouilh (2002), Variaţiuni enigmatice (2003) și Vizitatorul de Éric-Emmanuel Schmitt (2005), Antigona de Jean Anouilh (2008) şi Zeul măcelului de Yasmina Reza (2012), puse în scenă la Teatrul Nottara în urmă cu câțiva ani, regizorul Claudiu Goga revine asupra unei piese clasice, semnate de I.L. Caragiale, pentru a o reinterpreta și a-i pune în evidență actualitatea, cu o distribuție de excepție: Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu, Luminița Erga, Cerasela Iosifescu, Gheorghe Ifrim, Mihai Mărgineanu, Alexandru Jitea, Sorin Cociș, Alexandru Mike Gheorghiu și Mircea Teodorescu.

Piesa lui I.L. Caragiale, D-ale carnavalului, fluierată la premiera sa din aprilie 1885, din cauza unei cabale organizate de cronicarul dramatic D.D. Racoviță-Sphinx, a devenit în timp un text clasic, pe care orice regizor este tentat să-l aducă pe scenă, în încercarea de a obține cel mai spectaculos umor și de a scoate la lumină sensuri noi, potrivite vremurilor actuale. Într-un decor surprinzător, imaginat de Ștefan Caragiu, și în costumele concepute de Liliana Cenean, Claudiu Goga își invită actorii să recreeze, cu un suflu modern, deopotrivă, vremurile lui Caragiale, vorbindu-ne astfel cu înțelesuri moderne.

 

Pentru mai multe informații, puteți citi dosarul complet de prezentare aici.

 

Despre spectacol:

  • Mihai Brezeanu, Corupția, prostiția, superstițiile ucid, pe unbtc.ro
  • Interviu cu Claudiu Goga, realizat de Claudiu Sfirschi-Lăudat, pe b-critic.ro
  • Oltița Cîntec, Claudiu Goga față cu I.L. Caragiale, pe adevarul.ro

_______________________________

AVERTISMENT: În spectacol sunt folosite efecte luminoase stroboscopice, care pot induce convulsii persoanelor bolnave de epilepsie.

 

Reprezentații