Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi

Un pic prea intim

Sinopsis:

Tom Greene, eroul din Un pic prea intim, este un tip normal care are „trei probleme” foarte mari. Într-un puseu de performanţă erotică, dublat de o promiscuitate fără precedent (pentru el), Tom a reuşit să lase însărcinate trei femei, în decurs de o săptămână: iubita „oficială”, vecina de alături – o femeie căsătorită, la patruzeci şi ceva de ani – şi studenta lui, de optsprezece ani.

În textul de un comic tăios al dramaturgului Rajiv Joseph, sunt aduse în lumină toate succesele şi eşecurile din viaţa lui Tom; pe măsură ce femeile se întâlnesc şi îşi dau seama de ceea ce s-a întâmplat, Tom realizează că existenţa lui a luat-o razna şi că are doar puţin timp la dispoziţie ca să o asambleze la loc.

Un pic prea intim – o piesă cu „un ceva care te face să nu te poţi uita în altă parte” (conform New York Times) – este o comedie despre prietenie şi dorinţă carnală, ca şi despre felul în care cele două nu pot fi asociate.

 

Argument regizoral:

Un pic prea intim se ocupă cu atât de răspânditul derapaj moral pe care limba română îl sintetizează în expresia „a călca strâmb”. Un subiect din care comedia bulevardieră a scos cam tot ce se putea scoate. Iată, însă, că Rajiv Joseph reuşeşte să scoată mai mult, şi asta printr-un artificiu simplu: multiplică numărul „derapajelor” şi le adaugă „efecte secundare” consistente, de neignorat.

În comedia clasică, ulterior pasului greşit, protagonistul se alege, de obicei, cu o mică „entorsă”, lesne vindecabilă apoi prin uitare, ignorare, poate chiar asumare, sau, de ce nu, căinţă. În piesa noastră, avem de-a face cu o veritabilă „fractură”! Protagonistul nu se mai recunoaşte pe sine însuşi, acţiunile lui frizează absurdul şi, într-un final, ajunge să creadă că prima abatere, accidentul originar, l-a infectat cu un soi de virus infernal. Pe scurt, se simte corupt, incurabil, damnat.

Iar când singurul analgezic pare să fie poezia... veţi fi, cred, de acord că avem de-a face cu o piesă... epică!

Cristi Juncu

Spectacol nerecomandat copiilor sub 14 ani 

 

Pentru dosarul complet de prezentare, daţi click aici.

 

Turnee -  Oradea (2013, Festivalul de Teatru Scurt), Braşov (2014, Festivalul de Dramaturgie Contemporană), Ploieşti (2014, Festivalul de Teatru Toma Caragiu).

Reprezentații