Site-ul nottara.ro foloseste cookies ca să îţi ofere o experienţă mai placută online. Informaţiile din cookies sunt anonime. Prin continuarea navigării ești de acord cu acest lucru. OK! Vreau detalii
 Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi

La mulţi ani

    Mihai Ispirescu!

Dramaturgul Mihai Ispirescu este sărbătorit de echipa  Teatrul Nottara, în cadrul Cafenelei lui Repan, pentru cei peste 50 de ani de la debutul său, pe scena Teatrului nostru.

Spectacolul este prezentat de Alexandru Repan, care semnează şi regia şi are în distribuție pe  Andreea Măcelaru Şofron, Ion Haiduc, actori ai Teatrului Nottara, Crina Matei şi formația sa, precum şi pe muzicianul  Ionuț Bogdan Ştefănescu, flaut.

Vor fi prezentate publicului fragmente muzicale din Petrecere într-un pian cu coadă,  de Mihai Ispirescu, precum şi două schițe ale dramaturgului.

"Petrecere într-un pian cu coadă" a avut premiera pe scena Teatrului Nottara, în 23 aprilie, 2005. Spectacolul, o comedie muzical-metafizică, în regia lui Alexandru Repan  a avut o distribuție de zile mari: Camelia Zorlescu, Jojo, Andreea Măcelaru-Şofron, Ştefan Radof, Alexandru Repan, Ion Haiduc, Rareş Stoica, Mircea Teodorescu, Dorel Goleanu, Traian Radu.

 "Un spectacol despre viață şi moarte, un spectacol de "râsu'-plânsu' ", un spectacol despre trecutele iubiri, despre trecutele vremuri, despre un prezent dorit, dar inaccesibil... Un spectacol cu o distribuție de zile mari, în care actorii vorbesc, râd, suferă, cântă şi dansează pentru dumneavoastră..." Aşa suna invitația pentru spectatorii acelor ani când "Petrecere într-un pian cu coadă" se juca pe scena Horia Lovinescu. Dar şi astazi rămâne la fel de valabilă.  Amfitrionul Cafenelei, Alexandru Repan, vă aşteaptă!

Mihail Ispirescu s-a născut în anul de graţie 1940, la Bucureşti, pe strada Şerban Vodă, în casa viitorilor naşi de botez, Elena şi Mihai. În acelaşi an, părinţii, Margareta Apostoleanu şi avocatul Iulius Ispirescu, se mută la Ploieşti, unde va urma anii de şcoală primară şi de liceu. Copil fiind, se plimba cu bicicleta liceeanului Nichita Stănescu, care mai târziu i-a devenit mentor. Ploieştiul îl apropie de pictorul Vladimir Zamfirescu, de actorul Eusebiu Ştefănescu, de doctorul Rodion Galeriu, de Lupu Buznea, de Maricica, cu o voce de neuitat, de Nelu Stan, de Eugen Simion, de...atâţia alţii care i-au rămas prieteni pe viaţă.

Cu succes deosebit la femei, trece prin trei căsnicii, Persida, Nicoleta, Adriana şi cu mult mai multe iubiri trecătoare...Mihaela, Doina, Monica, Cristina, Nicol, Sofia, Cristina, Tatiana, Ada, ...

În anul 1977 vine în Bucureşti, lăsând în urmă o carieră de muzician, vocal şi chitară bas, în orchestra Zig Zag, remarcată şi adusă la Televiziune, la Capitală, de celebrul în epocă Valeriu Lazarov. Lăsa în urmă postul de director al Casei de Cultură din Ploieşti, pe un mărunt post de redactor la Institutul de folclor. În taină, îşi dorea ca piesele de teatru pe care le scria să se joace şi la Bucureşti, nu numai pentru publicul ploieştean, în faţa căruia a şi debutat cu piesa Concediu nelimitat. Şi iată că într o zi peştişorul de aur, întruchipat de Horia Lovinescu, i-a indeplinit visul!

1984, Teatrul Nottara, mare premieră cu piesa Trăsura la scară, în regia lui Dan Micu. Succes enorm! Horaţiu Mălăele este ovaţionat de public, alături de restul distribuţiei. Mihai Ispirescu cunoaşte consacrarea. Urmează Aprilie, dimineaţa - 1988, Arşiţa şi viscolul - 1992, Tehnica Raiului - 1996, Petrecere într-un pian cu coadă - 2002.

În 2005 publică primul său roman, Coastele lui Adam.
Pictează, grădinăreşte, scrie, compune muzică şi bucate alese pentru prietenii săi dragi, primiţi alături de iubita-i soţie, Ada, cu mare drag şi fast, în conacul său Cloture du Lila, din Mogosoaia. (Right Words)

 

Reprezentații
19 Aprilie 2018, ora 18:00, Sala CaféNott
01 Martie 2018, ora 18:00, Sala CaféNott
06 Decembrie 2017, ora 19:00, Sala CaféNott
16 Mai 2017, ora 19:00, Sala CaféNott
28 Aprilie 2017, ora 18:00, Sala CaféNott
02 Martie 2017, ora 19:00, Sala CaféNott
» Ascundeți istoria reprezentațiilor