Site-ul nottara.ro foloseste cookies ca să îţi ofere o experienţă mai placută online. Informaţiile din cookies sunt anonime. Prin continuarea navigării ești de acord cu acest lucru. OK! Vreau detalii
 Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi
copyright Maria Ștefănescu

Iubirea la oameni

    de Dmitri Bogoslavski

 

Spectacolul a fost inclus în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru (FNT) 2017,  dar îl puteţi vedea deja în septembrie.

 

Succesul Laboratorului de Teatru DENS, desfăşurat în august 2016, de Teatrul Nottara, pe scena Teatrului de Artă, sub coordonarea lui Oleg Loevski, a asigurat prezenţa, în stagiunea noastră permanentă, a regizorilor care au stârnit entuziasmul publicului în vară.

Iubirea la oameni face parte din antologia pieselor prezentate în Secțiunea „Spectacole-lectură”, din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (selecție de Claudia Domnicar, 2015). 

Sinopsis:

Povestea din Iubirea la oameni de Dmitri Bogoslavski se centrează pe viața a trei personaje, legate între ele cu un fir pe care numai moartea îl poate dezlega. Liuska este măritată cu Kolea, un bărbat violent și alcoolic, iar Serghei, polițistul satului, îndrăgostit de Liuska de mulți ani, încearcă să își recâștige dragostea pierdută, atunci când aude că soțul Liuskăi a dispărut. Un loc cu oameni adesea abrutizaţi, cu bărbaţi violenţi şi victimele lor tăcute, femeile. Sub aparenţa anodinului, se ascund însă drame nebănuite.

Până unde te poți lăsa purtat de furie și care sunt consecințele? Ce mai înseamnă iubirea, într-un mediu în care suflul brutal al vieții trăite în sărăcie, fără un dram de frumos, modelează relațiile umane? Poți scăpa nemutilat când violenţa este normă socială? Acestea sunt câteva dintre întrebările pe care le suscită textul lui Dmitri Bogoslavski, dar şi interpretarea scenică, în notă tragicomică, semnată de regizoarea Evghenia Berkovici.

O dramă în care autorul și-a propus să exploreze diferite tipuri de dragoste, de la cea domoală până la cea care mătură totul în calea ei. Iubirea la oameni este nu doar un tablou al unei societăți rurale, în care totul se trăiește la alte intensități, ci și o reflectare a comportamentelor umane ce îşi pierd măsura.

Silvia Dumitrache, consultant artistic

Pentru dosarul complet de prezentare, dați click aici.

Reprezentații