Site-ul nottara.ro foloseste cookies ca să îţi ofere o experienţă mai placută online. Informaţiile din cookies sunt anonime. Prin continuarea navigării ești de acord cu acest lucru. OK! Vreau detalii
 Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi

Noi doi

Alexander și fiica lui Agata experimentează un fapt de viață tragic. El este un fotograf din Slovacia, stabilit în România, iar ea are zece ani. În urmă cu o lună, soția lui Alexander a murit într-un accident de mașină. Tatăl și fiica încearcă împreună, dar și fiecare în felul său, să treacă peste șocul de a rămâne fără persoana iubită. Agata este un copil cuminte și responsabil, preia sarcinile mamei sale, dar uneori este copleșită de povara de a trebui să-și salveze tatăl, care se adâncește în depresie. Învățătoarea ei, Sonia, o tânără româncă de culoare, este singura cu care poate vorbi.

Cei doi trăiesc din amintirile trecutului, uitând că ei sunt totuși o familie. Salvarea le vine de unde se așteptau mai puțin.

Ileana Răducanu este redactor-șef la revista ELLE Decoration. A câștigat Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de lungmetraj, precum și Premiul acordat de Festivalul CineMAiubit pentru cel mai bun scenariu de scurtmetraj. Piesa Noi doi a scris-o într-un moment de inspirație și nu s-a gândit nicio clipă la amploarea pe care o va lua punerea ei în scenă.

„Povestea este inspirată de un caz real și am scris-o repede. L-am avut tot timpul în minte pe Filip pentru rolul principal. Suntem prieteni de mult timp și asta m-a ajutat să creionez mai bine personajul. Sincer, nu mi-am imaginat că ar putea să existe și un copil capabil să ducă un rol atât de greu, încât am crezut că va fi un proiect de sertar. Când doamna Buzoianu și-a exprimat dorința să îi îndrume, lucrurile s-au schimbat cu 180 de grade, iar după ce Măriuca a dat proba, am fost cu toții siguri că acesta este un spectacol cu potențial să devină memorabil.”

Reprezentații