Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi
copyright Ciprian Duică

Provocări inocente

    O poveste foarte simplă

Stimaţi spectatori,

 

Din motive obiective, reprezentaţia din data de 20 mai a spectacolului "Provocări inocente" a fost suspendată. În locul acesteia, va avea loc spectacolul "Tango, Monsieur?". Persoanele care au cumpărat bilet pot alege să îşi recupereze banii sau să vadă "Tango, Monsieur?".

 

Vă mulţumim pentru înţelegere!

 

SINOPSIS:

Piesa Marinei Lado este o fabulă modernă despre iubire, puterea sacrificiului şi valorile inestimabile material. Folosind inocenţa animalelor, care încearcă să înţeleagă lumea şi obiceiurile stăpânilor lor, autoarea creează un contrast relevant între inocenta înţeleaptă a necuvântătoarelor şi inteligenţa dumirită a oamenilor. Mesajul piesei este universal, iar inspiratele secvenţe muzicale, precum şi prezenţa „animalelor” fac ca spectacolul să fie deosebit de atractiv și pentru adolescenţii de toate vârstele.

Piesa a fost montată în peste şaptezeci de teatre din Rusia şi Ucraina, iar autoarea a fost distinsă cu numeroase şi valoroase premii.

Mădălina Negrea

Despre sensul existenței umane

Provocări inocente vorbeşte într-un mod lipsit de artificii despre sensul existenţei umane, despre valorile uitate, singurele pentru care merită să trăim, dar pe care, din cauza presiunilor existenţei cotidiene, le pierdem, ascunzându-le prea adânc în noi înşine. Avem aici o poveste despre iubire, care nu este doar privilegiul oamenilor, ci şi dreptul animalelor. Tocmai iubirea aceea, curată, în forma sa esențială, îi aminteşte omului despre valorile uitate şi îl ajută să le redescopere, să le scoată din nou la suprafaţă, pentru a putea fi salvat de el însuşi. Eu nu fac spectacole de comedie pură, sută la sută, bazată pe gaguri. Dar în fiecare montare a mea las să se manifeste acel tip de comic care provine din ironia situațiilor. Iar acel comic este, de obicei, ușor amar. Ce îmi place la români este felul direct în care relaţionează, apropierea, căldura, confortul pe care îl simți în preajma lor. E adevărat că nu am avut, lingvistic vorbind, un limbaj comun cu actorii de la Nottara. Dar dincolo de asta, undeva deasupra, a existat o comunicare emoțională, care a funcționat perfect. Noi, cei din teatru, avem un limbaj internațional – este vorba despre mimica, încărcătura din privire, expresii cu o mare capacitate de transmitere a feeling-ului tău, ca regizor, legat de anumite personaje, replici, situații. În timpul repetițiilor la Provocări inocente, mă întrebam mereu: „Ce le-am spus, Doamne, de joacă așa de bine?”.

Ljupcho Gyorgievski

Pentru dosarul complet de prezentare, dați click aici.

 

Reprezentații