Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi

Provocare maximă

        Marele succes revine

UPDATE: 

Duminică 16 septembrie, ora 17:30, Sala George Constantin

„CĂSĂTORIA" de Gogol
regia: Piotr Șereșevski
Distribuția: Laura Anghel, Luminita Erga, Carmen Lopazan, Isabela Neamtu, Stefan Statnic, Andreea Tănase 
Traducător: Bogdan Budeș

--

Duminică 16 septembrie, ora 19:30, Sala Horia Lovinescu

„TREI SURORI” de Cehov
regia: Semion Serzin
Distribuție: Mihaela Subtirica, Iulia Verdeș, Roxana Sabău, Filip Ristovski, Angela Petrean, Robert Pavitcics, Alexandra Murăruș, Alex Mărgineanu, Crenguţa Hariton, Andrei Elek, Bogdan Costea

Traducător: Raluca Rădulescu

--

Luni 17 septembrie, ora 19:30, Sala Horia Lovinescu

„NEÎNSUFLEȚITA GALINA NR. 2” de Oleg Kolosov
regia: Aleksandr Ogariov
Distribuția: Răzvan Banica, Alexandra AGA, Rareș Andrici, Ioana Calotă, Cristina Casian, Cecilia Donat, Ada Navrot, Marina Palii, Stanciu Călin, Mircea Teodorescu, Raluca-Mihaela Tița, Violeta Popa

Traducător: Artiom Radu

--

Luni 17 septembrie, ora 17:30, Sala George Constantin

,,FIUL CEL MARE” de Aleksandr Vampilov
Regia: Elena Nevejina
Distribuție: Vlad Bălan, Anda Caropol, Corneanu Valentin, Danciu Alina, Alexandru Mike Gheorghiu, Raluca Gheorghiu-Culda, Ion Grosu, Raluca Jugănaru, Cristina Juncu, Sergiu Tăbăcaru

Traducator : Vlad Ivanov

--

În perioada 10-17 septembrie 2018, Teatrul Nottara organizează cea de-a treia ediție a Laboratorului de Teatru Dens, coordonat de regizorul rus  Oleg Loevski. Ediţia din acest an va fi dedicată dramaturgiei ruse, urmând a se lucra pe piese de Oleg Kolosov, Aleksandr Vampilov, N.V. Gogol și A.P. Cehov (titlul pieselor va fi anunţat la începerea Laboratorului, una dintre condiţiile principale ale acestui proiect fiind ca actorii să se confrunte cu textele la prima vedere).

          41 de actori din România, de la teatrele din Târgovişte, Satu-Mare, de la Nottara şi independenţi 

Prima ediție a Laboratorului, în 2016, a reunit trei regizori din Rusia, Italia, Germania, din tânăra generație (Evghenia Berkovici, Alessandra Giuntini şi Andreas Merz-Raykov), care au montat texte foarte diferite, transformate între timp în spectacole de succes ale Teatrului Nottara (Iubirea la oameni de Dmitri Bogoslavski, Burlaci şi burlăciţe de Hanoch Levin şi 8 femei de Robert Thomas). La a doua ediție au participat regizori din generația de mijloc (Vladimir Smirnov, Aleksei Logacev şi Roman Ilin Feodori), fiecare dintre ei având deja o carieră validată de premiile obținute și mai cu seamă de faptul că au primit conducerea câte unui teatru, tradiție de multe generații în Rusia. Ei au lucrat pe texte clasice românești (Steaua fără nume de Mihail Sebastian, Opinia publică de Aurel Baranga şi Mitică Popescu de Camil Petrescu). La cea de-a treia ediție, invitaţi vor fi trei regizori din generația matură, care sunt și profesori la cele mai prestigioase școli de teatru din Rusia (Academiile de Teatru din Moscova și Sankt-Petersburg) şi care vor lucra pe texte rusești extrem de diferite, scrise în 3 secole diferite.

 

Iată cine sunt regizorii invitaţi la cea de-a treia ediţie a Laboratorului:

 

Aleksandr Anatolievici Ogarjov: s-a născut în 1961, a absolvit regia la GITIS, cea mai mai importantă universitate de teatru din Rusia, la clasa celebrului regizor Anatoli Vasiliev, căruia i-a fost și asistent. Din anul 1992 este angajat la Teatrul Școlii de Artă Dramatică, unde montează spectacole, dar și joacă. Este conferențiar universitar la Facultatea de Actorie a Academiei Ruse de Artă Teatrală (RATI-GITIS). A montat peste 40 de spectacole pe texte clasice și contemporane din dramaturgia rusă, română și universală, în teatre din Rusia și din

străinătate. Din 2016 este directorul artistic al Laboratorului Teatrului „Școala de Artă Dramatică“ – LCZ (Laboratorul Combustiei Zilnice).

 

Elena Aleksandrovna Nevejina s-a născut în 1969 la Moscova. A absolvit mai întâi Facultatea de Istorie a Universității de Stat din Moscova, apoi, în anul 1998, Institutul Național de Artă Teatrală, la clasa lui P.N. Fomenko. A predat mai întâi la Școala-Studio a Teatrului de Artă din Moscova, iar din anul 2006 predă la Facultatea de Regie a Academiei Ruse de Artă Teatrală (RATI-GITIS. A montat peste 20 de spectacole în cele mai importante teatre din Moscova, dar și la Omsk sau Novosibirsk. Pentru spectacolul Jacques și stăpânul său de Milan Kundera, montat la Teatrul Satiricon din Moscova, a fost nominalizată la Premiul Masca de Aur și a primit Premiul Oleg Tabakov, dar și Premiul K.S. Stanislavski.

 

Piotr Iurevici Șereșevski s-a născut în anul 1972 la Leningrad. Este scenarist, dramaturg, regizor de teatru și de film. A absolvit Academia de Artă Teatrală din Sankt-Petersburg, Facultatea de Regie. Și-a făcut ucenicia la Teatrul Național din Londra. A montat peste 50 de spectacole pe texte foarte variate, în diverse teatre din Petersubrg și din alte orașe din Rusia. A scris 4 piese de teatru, 5 scenarii de film, povestiri. Are numeroase nominalizări la Premiile Naționale „Masca de Aur“, inclusiv în anul 2017, la șapte categorii pentru spectacolul Unchiul Vania de A.P.Cehov, care a fost și premiat la Festivalul Regional „Primăvara Teatrală“.

 

Semion Nikolaevici Serzin s-a născut în anul 1987 la Murmansk. Este regizor, actor și dramaturg. În anul 2011 a absolvit Academia de Artă Teatrală din Sankt-Petersburg, Facultatea de Regie. Lucrează în teatru, dar face și film și predă arta teatrală. A montat peste 30 de spectacole și a jucat în alte zece. În 2014 a fost nominalizat la Premiile Naționale „Masca de Aur”.

În cadrul Laboratorului de Teatru DENS, se continuă programul destinat secretarilor și PR-ilor literari, consultanților artistici din teatrele din toată țara, susținut, anul acesta, de Oleg Loevski și de Maria Malkina, teatrolog și doctor în artele spectacolului, consilierul directorului artistic al Teatrului de Artă din Moscova.

Workshopul de secretariat literar va avea loc în perioada 15 – 17 septembrie, la Teatrul Nottara, iar spectacolele rezultate în urma Laboratorului sunt programate pe 16 și 17 septembrie, la cele două săli ale Teatrului Nottara, de la orele 17:30 și 19:30.

 

Reprezentanții mass-media sunt invitați la un dialog cu producătorul de teatru Oleg Loevski, invitații ruși și participanții la cea de-a treia ediție a Laboratorului de Teatru DENS, ce va desfășura în perioada 10-17 septembrie 2018, în Teatrul Nottara.

Conferința de presă va avea loc luni, 17 septembrie, de la ora 12:00, în Cafeneaua CafeNott (Teatrul Nottara, etajul 1).

 
 

 

11 Mai 2018