Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi

Nasc şi la Călăraşi

        actori!

Eu când vreau să fluier, fluier!

Adaptare după Andreea Vălean

 

Trupa de teatru „TREPTE”

 

Distribuţia:

Fata.........Maria Radu

Jupânul....Andrei Barz

Ursul.......Antonio Tilică

Nepotul...Cosmin Andrian

Gardianul....Răzvan Bănescu

 

Un spectacol de Ştefan Niţu

 

Data premierei: aprilie 2017

Durata: 50 min (fără pauză)

 

Sala George Constantin

25.04.2018, ora 19:30

 

În această adaptare după textul Andreei Vălean, patru tineri ajung la închisoare, fiindcă s-au aflat într-un loc nepotrivit, la momentul nepotrivit. Aici soseşte şi o tânără studentă la sociologie, care are ca temă studierea  delincvenţei juvenile.

Numai că dincolo de interesul ei profesional, devine personajul principal într-o (aproape) imposibilă poveste de dragoste. Tânărul care îi împărtăşeşte sentimentele este disperat, nu găseşte o soluţie la situaţia în care se află, aşa că...

Dar aflaţi restul acestei poveşti despre alegerile dificile ale adolescenţei, urmărindu-i pe tinerii membri ai Trupei de Teatru “Trepte”, coordonate de regizorul Ştefan Niţu.

Variaţiuni enigmatice

Eric-Emmanuel Schmit

 

Teatrul „Aurel Elefterescu” Călăraşi

 

Distribuţia:

Erik larsen – Cristi Dionise

Abel Znorko – Ştefan Niţu

Traducerea : Paola Bentz Faucci

 

Regia: Mihai Lungeanu

 

Data premierei- 30 august 2012

Durata: 1h40min.( fără pauză)

 

Sala Horia Lovinescu

9 mai 2018, ora 19:00

 

Piesa are un subiect desprins din tabloul vieţii. Doi bărbaţi evocă imaginea femeii dispărute. Amândoi au iubit-o. Fiecare, însă, în felul său. Un mare scriitor, Abel Znorko, laureat al Premiului Nobel, renunţă la prezenţa ei fizică pentru a şi-o putea păstra în memorie, pentru a putea să-i scrie şi să-i dedice volume. Un bărbat obişnuit, Erik Larsen, se căsătoreşte cu ea, o iubeşte, îi dedică întreaga viaţă, iar după moartea acesteia, continuă, în numele ei, corespondenţa cu scriitorul ca şi cum încă ar trăi.

 

Cristi Dionise, fost membru al trupei TREPTE, urcă în scenă alături de profesorul său, cel care l-a ajutat să descifreze ABC-ul teatrului, actorul Ştefan Niţu. Proiectul şi regia poartă semnătura regizorului Mihai Lungeanu, care a fost entuziasmat de proiectul acesta.

“A fost o propunere pe care domnul Ştefan Niţu mi-a făcut-o în ideea de a repune pe picioare teatrul de tradiţie călărăşean, teatrul de amatori, şi am zis să găsim o piesă cu puţine personaje. Dânsului i-a plăcut foarte mult textul «Variaţiuni enigmatice», mi-a făcut oferta de a juca împreună cu un fost elev devenit actor profesionist, iar plăcându-mi şi mie textul, ştiind că este unul provocator, pentru că există o variantă jucată de actori români buni, cred că aşa am ajuns să fim de acord să punem în scenă piesa. Este o poveste care pare scrisă, dar este o poveste care poate fi, de fapt chiar este, foarte adevărată. Este o poveste care pare a altora, dar care este a fiecăruia dintre noi, o poveste despre viaţă, dragoste, moarte, credinţă, pasiune, trădare, teme puternice şi importante ale oricărei literaturi dramatice.

                                                                                                                                                     ( Loreta Popa)

 

Proiect al Centrului Judeţean de Cultură şi Creaţie Călăraşi şi al Teatrului Nottara.

 

 

16 Aprilie 2018