Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi

Puteau lipsi criticii

        la Teatrul DENS?

 

Pavel Andreevici Rudnev  (născut în 1976 în oraşul Himki): critic de teatru, manager teatral. Este consilierul de proiecte al directorului artistic al Teatrului de Artă din Moskova “A.P.Cehov” (MHAT), şi al rectorului Şcolii de Studii Teatrale MHAT. Doctor în istoria artei.

A absolvit facultatea de teatrologie a Universităţii Ruse de Artă Teatrală GHITIS (1998), la clasa Nataliei Krîmova, cu specializarea în dramaturgie contemporană.

A publicat peste o mie de articole de critică teatrală în diverse publicaţii. Este membru al colectivului de redacţie al revistei „Dramaturgia Contemporană”, membru al juriului premiilor de dramaturgie. Ţine un curs de critică teatrală la fără frecvenţă la Universitatea Rusă de Artă Teatrală RATI (GHITIS), ţine cursuri la diferite şcoli de stat: Universitatea Rusă de Stat de Ştiinţe Umaniste RGGU, Şcoala de Studii Teatrale MHAT, Şcoala lui Ghenadie Dadamian etc.

Cărţi: „Concepţia teatrală a lui Vasili Rozanov”, „Martin McDonagh. Omul-Pernă şi alte piese”, „Drama memoriei. Un eseu despre istoria dramaturgiei ruse din 1950 până în zilele noastre”.

A tradus din piesele lui Martin McDonagh, Mark Ravenhill, James Patrick Donleavy, Ingeborg von Zadow, Bob Bakker, Mika Myllyaho, John Mighton, Morris Panych şi alţii.

Noutatea celei de-a doua ediții a Teatrului DENS este organizarea unui workshop de secretariat literar, destinat secretarilor și PR-ilor literari, consultanților artistici din teatrele din toată țara, susținut de Oleg Loevski și de criticul de teatru Pavel Andreevici Rudnev, pe 19 august, orele 17:00-19:00, și 20 august, orele 15:00-17:00, la Sala de Lectură a Teatrului Nottara.

07 August 2017