Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi

Iubirea la oameni

        în FNT 2017!

Succesul Laboratorului de Teatru DENS, desfăşurat în august 2016, de Teatrul Nottara, pe scena Teatrului de Artă, sub coordonarea lui Oleg Loevski, a asigurat prezenţa, în stagiunea noastră permanentă, a regizorilor care au stârnit entuziasmul publicului în vară.

Iubirea la oameni face parte din antologia pieselor prezentate în Secțiunea „Spectacole-lectură”, din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (selecție de Claudia Domnicar, 2015). 

Sinopsis:

Povestea din Iubirea la oameni de Dmitri Bogoslavski se centrează pe viața a trei personaje, legate între ele cu un fir pe care numai moartea îl poate dezlega. Liuska este măritată cu Kolea, un bărbat violent și alcoolic, iar Serghei, polițistul satului, îndrăgostit de Liuska de mulți ani, încearcă să își recâștige dragostea pierdută, atunci când aude că soțul Liuskăi a dispărut. Un loc cu oameni adesea abrutizaţi, cu bărbaţi violenţi şi victimele lor tăcute, femeile. Sub aparenţa anodinului, se ascund însă drame nebănuite.

Până unde te poți lăsa purtat de furie și care sunt consecințele? Ce mai înseamnă iubirea, într-un mediu în care suflul brutal al vieții trăite în sărăcie, fără un dram de frumos, modelează relațiile umane? Poți scăpa nemutilat când violenţa este normă socială? Acestea sunt câteva dintre întrebările pe care le suscită textul lui Dmitri Bogoslavski, dar şi interpretarea scenică, în notă tragicomică, semnată de regizoarea Evghenia Berkovici.

O dramă în care autorul și-a propus să exploreze diferite tipuri de dragoste, de la cea domoală până la cea care mătură totul în calea ei. Iubirea la oameni este nu doar un tablou al unei societăți rurale, în care totul se trăiește la alte intensități, ci și o reflectare a comportamentelor umane ce îşi pierd măsura.

Silvia Dumitrache, consultant artistic

Iubirea la oameni
de Dmitri Bogoslavski

Regia: Evghenia Berkovici
Distribuția:
Liuska, soţia lui Kolia - Ada Navrot
Serghei - Ion Grosu
Kolia - Dani Popescu
Ivan - Sorin Cociş
Olga Borisovna, mama Liuskăi - Anca Bejenaru
Lidia Fiodorovna, mama lui Serghei - Anda Caropol
Nastia, soţia lui Ivan - Sorina Ştefănescu
Maşka, vânzătoare - Carmen Florescu
Ciubasov - Vlad Trifaș
Olga, iubita lui - Carmen Lopăzan / Raluca Jugănaru Grosu

Muzica: Vlad Trifaș
Scenografia: Ksenia Sorokina
Traducerea: Raluca Rădulescu
Asistenţa de regie: Adela Biţică

Audiență: N16 - Nerecomandat sub 16 ani
Durată: 2h 10min (cu pauză)

 

Ana Hristodorescu

Șef Serviciu Marketing

 

Persoană de contact:

Cristina Sava, PR

e-mail: cristina.sava@nottara.ro

Tel: 0723944477

 

08 Iulie 2017