Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi

Suntem în selecţia oficială

        FNT 2017!

Iarna și Iubirea la oameni, spectacolele Teatrul Nottara, selectate în FNT

 

Primăria Municipiului București, prin Teatrul Nottara, are plăcerea să vă anunțe că două spectacole – Iarna de Jon Fosse, în regia lui Mihai Mănuțiu și Iubirea la oameni de Dmitri Bogoslavski, regizat de Evghenia Berkovici  - au fost incluse în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru (FNT), 2017

 Iarna de Jon Fosse poartă semnătura regizorală a lui Mihai Măniuţiu, revenit, după o absență de peste zece ani, în București, pentru a monta, în teatrul nostru, două producții (cea de-a doua este Alcool, pe versurile lui Ion Mureșan).   

Cunoscutul regizor mărturisește: „Spectacolul Iarna, inspirat de magistralul text al lui Jon Fosse, este, dacă vreți, un spectacol-manifest, în care nu ezit să dau un corp fantomelor pe care intuiția mea le vede constant, în viața de zi cu zi. Suntem, fiecare dintre noi, dubli, și corpul dublului nostru fantasmatic/fantomatic are tot atâta putere asupra spiritului noastru, cât și corpul nostru din carne și oase. Fiind aproximări fulgurante ale nevăzutului, fantomele noastre devin credibile, în teatru,  doar atunci când instaurează între noi şi spectrul lor fizic un raport de înaltă intensitate. În teatru, numai ceea ce este intens este şi verosimil.”

Adaptarea scenică a textului lui Jon Fosse, în traducerea lui Carmen Vioreanu, este realizată de Anca Măniuţiu, scenografia este creația lui Adrian Damian, Andrea Gavriliu semnează coregrafia. Muzica: Mihai Dobre, Ana-Teodora Popa, sound-design:  Vladimir Ivanov, light-design: Cristian Șimon și Andrei Florea. Din distribuție fac parte: Catrinel Dumitrescu, Andrea Gavriliu, Andi Vasluianu și Ștefan Lupu.

Iubirea la oameni, în regia Evgheniei Berkovici, este unul dintre cele trei spectacole care s-au realizat finalizând ineditul atelier de arta actorului – Laboratorul de Teatru DENS - inițiat și condus  de un cunoscut profesor, critic, producător de teatru din Rusia, Oleg Loevski, în 2016, pentru Teatrul Nottara

Selectarea acestui spectacol în cadrul celui mai important eveniment teatral național – Festivalul Național de Teatru -, ne face să credem că Laboratorul... merită să continue, (lucru care se va și întâmpla în perioada 12 – 21 august 2017). Detalii despre acest eveniment unic în România puteți afla pe www.nottara.ro și pe facebook.

Despre piesa Iubirea la oameni, regizoarea spune: „Piesa lui Dmitri Bogoslavski este pentru mine, astăzi, unul dintre cele mai interesante texte dramatice scrise în limba rusă în ultimele două decenii. În această piesă s-au împletit două mari tendințe în dramaturgia contemporană: aspiraţia către „adevărul vieţii”, dur, documentarul, socialul și, în același timp, căutarea propriului limbaj al autorului, metaforicul, convenţionalul. Cred că lucrul cel mai important în această piesă este caracterul ei universal. Iubirea, ura, crima și pedeapsa, incapacitatea de a te rupe din cercul vicios al sărăciei și al violenței – acestea sunt temele înţelese de oameni oriunde în lume și în orice limbă.”

În Teatrul Nottara, piesa Iubirea la oameni a ajuns prin intermediul lui Oleg Loevski, coordonatorul Laboratorului de Teatru DENS, și a studentei sale, regizoarea Evghenia Berkovici, însă ea face parte din antologia pieselor prezentate în Secțiunea „Spectacole-lectură”, din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (selecție de Claudia Domnicar, 2015).  În acest moment se joacă în trei teatre importante din România: Teatrul Nottara din București, Teatrul Clasic Ioan Slavici din Arad și Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu.

Iubirea la oameni de Dmitri Bogoslavski, traducerea: Raluca Rădulescu, regia: Evghenia Berkovici, scenografia: Ksenia Sorokina, muzica: Vlad Trifaș, asistenţă de regie: Adela Biţică, distribuția: Dani Popescu, Ada Navrot, Anda Caropol, Anca Bejenaru, Ion Grosu, Sorin Cociş, Sorina Ştefănescu, Vlad Trifaş, Carmen Lopăzan/ Raluca Jugănaru Grosu, Carmen Florescu.

 

 

Ana Hristodorescu

Șef Serviciu Marketing

 

Persoană de contact:

Cristina Sava, PR

e-mail: cristina.sava@nottara.ro

Tel: 0723944477

 

 

08 Iulie 2017