Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi

Deşi îndurerată,

        Victoria Cociaş

 

Victoria Cociaş, actriţă a Teatrului Nottara, a fost aleasă de regizoarea germană Maren Ade, pentru rolul Flavia, din filmul Toni Erdmann. Este prima peliculă coprodusă de România care ajunge pe lista scurtă a nominalizărilor la premiile Oscar, la categoria „Cel mai bun film străin”. Având-o ca producătoare executivă pe Ada Solomon, filmul conţine o consistentă contribuţie românească, de la trupa de actori, în frunte cu Victoria Cociaş, până la echipa tehnică.

Strălucind atât pe scena de teatru, cât şi pe marile ecrane, Victoria Cociaş primeşte o nouă confirmare a talentului său, prin distribuirea în acest film, care a câştigat deja, în 2016, Premiul Criticii, FIPRESCI, la Festivalul de la Cannes, şi pe acela acordat pentru cel mai bun film european.

În 2015, actriţa noastră a primit o nominalizare la Premiile Gopo, pentru cea mai bună actriţă în rol principal. Este vorba despre rolul Helga, din filmul O poveste de dragoste, Lindenfeld, regizat de Radu Gabrea.

De 30 de ani, Victoria Cociaş joacă pe scena Teatrului Nottara, unde a interpretat numeroase roluri memorabile, precum cel din Maria Callas – La Divina de Terrence McNally, în regia lui Radu Gabrea, spectacol ce s-a bucurat de o faimă internaţională.

În stagiunea actuală, Victoria Cociaş este protagonistă în câteva producţii, în care aduce marea sa energie scenică şi talentul cu care îşi cizelează personajele, oricât de diverse ar fi.

O puteţi vedea în  Familie de artişti de Kado Kostzer şi Alfredo Arias, regia: Alexander Hausvater, Poker Face de Petr Kolečko, regia: Adela Biţică, Trei nopţi cu Madox de Matei Vişniec, regia: Mihai Lungeanu, O poveste foarte simplă de Maria Lado, regia: Ljupcho Gyorgievski.

 

Deşi in seara zilei de 9 februarie l-a pierdut pentru totdeauna pe soţul ei, originalul regizor Radu Gabrea, Victoria Cociaş nu va lipsi de la întâlnirea cu publicul Teatrului Nottara.

                                                                                                    

 

09 Februarie 2017