Site-ul nottara.ro foloseste cookies ca să îţi ofere o experienţă mai placută online. Informaţiile din cookies sunt anonime. Prin continuarea navigării ești de acord cu acest lucru. OK! Vreau detalii
 Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi

Şerban Gomoi

Născut pe 22 iulie 1986, Şerban Gomoi a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, specializarea „Arta actorului” şi are masterul în teatru clasic. În spectacolul de licenţă, l-a interpretat pe Malvolio în A douăsprezecea noapte de William Shakespeare, în regia lui Liviu Lucaci.

La Festivalul Internaţional de Teatru şi Film Studenţesc Hyperion, din 2008, a obţinut Premiul pentru rol secundar masculin, pentru rolul Nicolai Ivanovici Triletski din spectacolul Platonov.

Printre rolurile sale din teatru se numără: Boon, din Însetaţi de Wajdi Mouawad, regia: Elena Morar, Studioul de teatru UNESCO; Jean, Domnişoara Iulia de August Strindberg, regia: Liviu Lucaci, Teatrul de Comedie; Demetrius, Visul unei nopţi de vară de William Shakespeare, regia: Gelu Colceag, Teatrul Mic; Reabovski, Zvăpăiata, după A.P.Cehov, regia: Elena Morar, Teatrul de Comedie; Leo, 7 zile din viaţa lui Simon Labrosse de Carole Frechette, regia: Elena Morar, Teatrul Luni de la Green Hours.

De-a lungul timpului a apărut în diverse scurtmetraje în cadrul UNATC, a făcut dublaj pentru Disney Channel, a jucat în filme de lungmetraj şi în seriale de televiziune – rolul Brâncoveanu, în Portretul luptătorului la tinereţe, regia şi scenariul: Constantin Popescu; Zero Theorem, regia: Terry Gilliam; Six Bullets, regia: Ernie Barbarash, Cu un pas înainte, serial produs de Mediapro Pictures.

Deși angajat la Teatrul Nottara abia în 2017, Șerban Gomoi este legat de scena acestui teatru încă de dinainte, interpretând personajele Pasquinot, în Romanţioşii de Edmond Rostand, Austin, în True West de Sam Shepard, Clitandre în Mizantropul de Molière (spectacol găzduit), toate trei în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, Urechiatu, în Mobilă şi durere, regia: Alice Barb, Spiridon, în O noapte furtunoasă, regia: Alexandru Mâzgăreanu, rolurile Călugăr şi un paracliser, în Mult zgomot pentru nimic, de William Shakespeare, regia: Diana Lupescu, iar în stagiunea actuală îi interpretează pe Pontagnac, în Fazanul de Georges Feydeau, regia: Alexandru Mâzgăreanu.

Colaborarea cu Alexandru Mâzgăreanu a continuat și în 2017, concretizându-se prin trei spectacole după piese istorice semnate de Barbu Ștefănescu Delavrancea (Trilogia Moldovei), Vasile Alecsandri (Despot Vodă) și Alexandru Davila (Vlaicu Vodă). 

Tot în 2017, Șerban Gomoi a participat la Laboratorul de teatru DENS, organizat de Teatrul Nottara, unde a lucrat sub îndrumarea regizorului rus Roman Ilin Feodori, pe textul lui Camil Petrescu, Mitică Popescu.

Prezentare actualizată în 2017

» Spectacole la Teatrul Nottara, în această stagiune
Mobilă şi durere - Urechiatu
Mult zgomot pentru nimic - Călugărul, un paracliser
O noapte furtunoasă - Spiridon
Fazanul - Pontagnac
Vlaicu Vodă - Vlaicu
Despot Vodă - Motoc
Trilogia Moldovei -
Asta-i ciudat! - Florică Florescu
Balul sinucigașilor - Mortez
MOLIÈRE | ERÉILOM - Molière, Scapin, Orgon, Don Juan, Argan
Cum vă place - Jaques Melancolicul