Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi
Șerban Gomoi și Raluca Gheorghiu în spectacolul

Şerban Gomoi

Născut pe 22.07.1986, Şerban Gomoi a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, specializarea arta actorului şi are masterul în teatru clasic. În spectacolul de licenţă l-a interpretat pe Malvolio în A douăsprezecea noapte, de William Shakespeare, regia Liviu Lucaci.

La Festivalul Internaţional de Teatru şi Film Studenţesc Hyperion, din 2008 a obţinut Premiul pentru rol secundar masculin, pentru rolul Nicolai Ivanovici Triletski, din spectacolul Platonov.

Printre rolurile sale din teatru se numără: Boon, din Însetaţi de Wajdi Mouawad, regia: Elena Morar, Studioul de teatru UNESCO; Jean, Domnişoara Iulia, de August Strindberg, regia: Liviu Lucaci, Teatrul de Comedie; Demetrius, Visul unei nopţi de vară de William Shakespeare, regia: Gelu Colceag, Teatrul Mic; Reabovski, Zvăpăiata, după A.P.Cehov, regia: Elena Morar, Teatrul de Comedie; Leo, 7 zile din viaţa lui Simon Labrosse de Carole Frechette, regia: Elena Morar, Teatrul Luni de la Green Hours.

De-a lungul timpului a apărut în diverse scurtmetraje în cadrul UNATC, a făcut dublaj pentru Disney Channel, a jucat în filme de lung metraj şi seriale de televiziune – rolul Brâncoveanu, în Portretul luptătorului la tinereţe, regia şi scenariul: Constantin Popescu; Zero Theorem, regia: Terry Gilliam; Six Bullets, regia: Ernie Barbarash, Cu un pas înainte, serial produs de Mediapro Pictures.

Pe scena Teatrului Nottara l-a jucat pe Pasquinot, în Romanţioşii, de Edmond Rostand, şi pe Austin, în True West de Sam Shepard, ambele în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, iar în stagiunea actuală îi interpretează pe Pontagnac, în Fazanul de Georges Feydeau, regia Alexandru Mâzgăreanu, pe Clitandre în Mizantropul de Molière, regia Alexandru Mâzgăreanu (spectacol găzduit), pe Urechiatu, în Mobilă şi durere, regia Alice Barb, pe Spiridon, în O noapte furtunoasă, regia Alexandru Mâzgăreanu, rolurile Călugăr şi un paracliser, în Mult zgomot pentru nimic, de William Shakespeare, regia: Diana Lupescu.

 

 

                                                                                                                        Silvia Năstasie