Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi
Constantin Cotimanis şi Raluca Gheorghiu în spectacolul

Raluca Gheorghiu

A studiat timp de doi ani Jurnalismul, la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, dar căutările ei nu s-au oprit aici, ci a continuat drumul împlinirii sale profesionale în luminile scenei. Astfel, în 2004 absolvă secţia de Actorie a  Facultăţii de Teatru din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, din Bucureşti, la clasa prof.univ.dr. Florin Zamfirescu.

Ceea ce o caracterizează pe Raluca este apariţia diafană, care umple scena cu lumină şi delicateţe. Personajele sale sunt adesea conturate cu sensibilitate şi o feminitate candidă, inconfundabilă, încununate de o privire melancolică. A fost distribuită în spectacole precum: Amintiri despre mine sau Ultimele zile ale trecutei mele vieţi (regia: Mihai Lungeanu), Blues de Arthur Miller (regia: Petre Bokor), Deformaţii, un text colectiv şi Jacques şi stăpânul său de Milan Kundera (regia: Marcel Ţop).

Prezenţa sa plăcută, aparent fragilă, a ajutat-o în construirea unor personaje feminine ingenue, dar cu viaţă interioară fascinantă. Femeile construite de Raluca Gheorghiu poartă un zâmbet visător pe chip şi o tristeţe neliniştită în privire. Dintre rolurile pe care le-a interpretat de-a lungul timpului, amintim: Logodnica din Nunta însângerată de Frederico García Lorca (regia: Andreea Vulpe), Ileana Cosânzeana din Înşir-te, mărgărite! de Victor Eftimiu (regia: Alexandru Dabija), Nataşa Rostova din Război şi pace, după romanul omonim al lui Lev Tolstoi (regia: Petre Bokor), Nina Zarecinaia din Pescăruşul de A.P.Cehov (regia: Corina Oprea), Hanna şi Femeia din tripticul De trei ori dragoste (regia: Ulrike Döpfer), Tatiana din Bătrânul de Maxim Gorky (regia: Catrinel Dumitrescu), Mingming din Rinocerul îndrăgostit de Liao Yimei (regia: Mihai Lungeanu). Bineînţeles că trăsăturile ei au recomandat-o pentru rolul de Albă-ca-Zăpada din montarea Albă-ca-Zăpada şi cei şapte pitici, o adaptare a basmului Fraţilor Grimm, în regia lui Cornel Todea, la Teatrul Ion Creangă.

Dintre spectacolele din stagiunea curentă a Teatrului Nottara, în care este distribuită Raluca Gheorghiu, amintim: DADAnoNON, un scenariu de Ilinca Stihi, după texte de Tristan Tzara, Antonin Artaud, V.I. Lenin, Tango, Monsieur? de Aldo Lo Castro, în regia Ancăi Colțeanu, Fazanul de George Feydeau, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, Ultimul Don Juan de Neil Simon, ambele în regia lui Petre Bokor, Titanic Vals de Tudor Muşatescu, în regia lui Dinu Cernescu.

Irina Zlotea

» Spectacole la Teatrul Nottara, în această stagiune
Ultimul Don Juan - Bobbi Michele
Scandal la Operă! - Maggie
Titanic Vals - Gena
Aniversarea - Pia
Fazanul - Clotilde Pontagnac
Fazanul - Clara
Tango, monsieur? - Clelia di Benedetto
DADAnoNON - EA/NoNON
Totul e relativ - Ginny