Site-ul nottara.ro foloseste cookies ca să îţi ofere o experienţă mai placută online. Informaţiile din cookies sunt anonime. Prin continuarea navigării ești de acord cu acest lucru. OK! Vreau detalii
 Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi

Cristina Florea

E născută chiar în ziua de Crăciun a anului 1986. A absolvit Facultatea de Teatru, Secţia Actorie, în 2009, la clasa profesorului Doru Ana şi Masterul de Pedagogie din cadrul aceleiaşi facultăţi a Univerităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, Bucureşti.

A câştigat Premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar pentru Melania Nicolaevna din Copiii soarelui de Maxim Gorki, la Gala absolvenţilor 2009 şi a fost nominalizată la Premiul Uniter pentru cel mai bun debut cu rolul Tyler din piesa Nişte fete de Neil LaBute, în regia lui Cristi Juncu, 2010.

De la absolvire, Cristina Florea a activat atât în sfera teatrului independent (ex.: Godot Café Teatru sau Teatrul de Artă, Bucureşti), cât şi în teatre de stat, din Bucureşti şi din ţară. A colaborat cu directori de scenă şi regizori consacraţi: Victor Ioan Frunză, Cristi Juncu, Petre Bokor, Diana Lupescu, Cristian Dumitru. În prezent joacă Titania şi Hypolita în Visul unei nopţi de vară de William Shakespeare la Teatrul Metropolis, Fundă în Portugalia de Zoltán Egressy la Teatrul Nottara, ambele spectacole având direcţia de scenă semnată de Victor Ioan Frunză. Tot la Teatrul Nottara joacă Jen din Un pic pre intim de Rajiv Joseph, regia: Cristi Juncu.

Actriţa Cristina Florea dă dovadă de limpezime şi concizie a jocului, de intensitate bine dozată şi de susţinere a partenerilor de scenă. Ea nu se află mai prejos nici la capitolul rolurilor în film, jucând roluri principale şi secundare în producţiile următorilor regizori: Robert Makin, Tudor Petremarin, Dan Petcan, Cornel George Popa, Adrian Popovici.  

Talentul său este completat şi de calităţi de dramaturg, întrucât Cristina Florea a scris piesa intitulată Cineva ca tine care se joacă în prezent la Godot Café Teatru.

Ruxandra Vera Ştefan