Site-ul nottara.ro foloseste cookies ca să îţi ofere o experienţă mai placută online. Informaţiile din cookies sunt anonime. Prin continuarea navigării ești de acord cu acest lucru. OK! Vreau detalii
 Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi

Florin Fieroiu

Florin Fieroiu a absolvit Liceul de Coregrafie Floria Capsali din Bucureşi şi a studiat Coregrafia la UNATC Bucureşti. S-a inițiat în dansul contemporan la Paris, la Théâtre contemporain de la danse şi la Duke University în North Carolina. Florin Fieroiu a fost co-fondator al grupului de dans contemporan Marginalii. Coregraful a creat numeroase lucrări atât pentru scena de dans contemporan, cât și pentru cea de teatru.

Totodată, Florin Fieroiu a condus mai multe proiecte de educație și formare artistică: Performing The Body, The Shaker, Real vs Realism, Dezgustibus Parade, precum și o serie de ateliere de creație dedicate dansatorilor, actorilor și amatorilor de dans. În prezent, este profesor la U.N.A.T.C. București şi coregraf independent.

În 1996, a fost distins cu Premiul Le Prix Individuel d'Interpretation la a cincea ediţie a Întâlnirilor

Coregrafice Internaţionale de la Paris. În 2008, a fost laureat cu Premiul Special UNITER pentru coregrafie în arta spectacolului.