Site-ul nottara.ro foloseste cookies ca să îţi ofere o experienţă mai placută online. Informaţiile din cookies sunt anonime. Prin continuarea navigării ești de acord cu acest lucru. OK! Vreau detalii
 Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi
În „Mult zgomot pentru nimic” (foto: Ciprian Duică)

Cristian Nicolaie

Actorul Cristian Nicolaie a absolvit Academia de Teatru şi Film din Bucureşti în anul 1994  şi s-a format profesional sub îndrumarea profesorilor săi, Dem Rădulescu și Dinu Manolache.

Prezenţa impozantă, abordarea introspectivă, vizibil meticuloasă a rolurilor, dar şi ludicul, care îşi face apariţia în cele mai neaşteptate momente, dar întotdeauna potrivite, l-au recomandat pentru a face parte din distribuţiile celor mai diverse spectacole, colaborând cu numeroşi regizori de referinţă: Piaţeta de Carlo Goldoni, Emigranţii de Sławomir Mrożek şi Noaptea marilor speranţe de Tudor Popescu, toate în regia lui Silviu Purcărete, Lăpuşneanul şi Svejk în spatele frontului, ambele piese de Dan Micu, care semnează şi regia acestora, Trei surori de A.P. Cehov, în regia lui Dinu Manolache, Concurs de frumuseţe de Tudor Popescu, în regia lui Gheorghe Marinescu, Cabaret de Fred Ebb, în regia lui Dinu Manolache, Miresele căpitanului, după Plaut, în regia lui Petre Bokor, Opera de trei parale de Bertolt Brecht, în regia Dianei Lupescu. Nuanţarea subtilă şi precizia cu care îşi conturează personajele sunt marca stilului său de joc.

Cristian Nicolaie ne suprinde plăcut şi cu o bogată experienţă în domeniul teatrului pentru copii şi adolescenţi, făcând parte din trupa Teatrului Excelsior. Dintre rolurile sale, amintim: Domnul Fusi din Momo sau Strania poveste a hoţilor de timp şi a copilului ce le-a arătat oamenilor timpul furat de Michael Ende (regia: Lenuş Teodora Morar), Prinţul din Mica sirenă de H.Ch. Andersen (regia: Olimpia Arghir), Vulpoiul din Măria-Sa... Măgarul! de I. Lucian (regia: Ion Lucian), Povestitorul şi Argintarul din Prâslea cel voinic şi merele de aur după Petre Ispirescu (regia: Mircea Anca); Peter Munk din Inimă de piatră după Wilhelm Hauff (regia: Ion Lucian), Aladin din Aladin şi lampa fermecată, după O mie şi una de nopţi (regia: Ion Lucian), Brik din Tărâmul vrăjit de Carmen Dominte (regia: Mihai Lungeanu).

Un alt as din mâneca lui este regia de teatru, pe care a experimentat-o realizând spectacolele: Misteru`nvăluie pricina de Cristian Nicolaie şi Prăpăstiile Bucureştilor de Matei Millo.

Nici filmul, televiziunea sau radioul nu îi sunt străine. Vocea lui inconfundabilă poate fi recunoscută în spectacolele radiofonice: Comedia nu există de Dumitru Solomon (regia: Cezarina Udrescu), Cartea poveştilor, după Nina Cassian şi Inimă de piatră, după Wilhelm Hauff (ambele în regia lui Vasile Manta). A jucat în filmele şi producţiile de televiziune: Acordaţi circumstanţe atenuante (regia: Lucian Bratu), Mesagerul (regia: Cadri Abibula), Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii (regia: Cătălin Mitulescu), respectiv: Mutul (regia: Olimpia Arghir), Ivan Turbincă, Prostia omenească, Gâsca de aur, Privighetoarea, Robin Hood Jr., toate în regia lui Radu Popovici.

Ca actor al Teatrului Nottara, a avut prilejul să abordeze cele mai variate registre de interpretare – de la comic la dramatic, demonstrându-şi profesionalismul şi abilitatea de a-şi asuma personaje cu un bogat univers interior. Dovadă sunt spectacolele în care îl puteţi vedea în stagiunea actuală: Mult zgomot pentru nimic de William Shakespeare, în regia Dianei Lupescu, Titanic Vals de Tudor Mușatescu, în regia lui Dinu Cernescu, Vizitatorul de Eric-Emmanuel Schmitt, în regia lui Claudiu Goga, Umor, amor, fior de dor... în București şi De dor și drag, Maria Tănase, ambele producţii având scenariul și regia semnate de Diana Lupescu.

Îl veţi recunoaşte, desigur, cu uşurinţă. Are gesturi măsurate, reacţii cumpănite, afişează sobrietatea unui gentleman, dar întotdeauna păstrează câte o surpriză pentru spectatori, ceva ce sigur vă va cuceri.

Irina Zlotea

» Spectacole la Teatrul Nottara, în această stagiune
Vizitatorul - Nazistul
Mult zgomot pentru nimic - Benedick
Titanic Vals - Procopiu
Soţul păcălit - Clitandre
„Viața e suferință." Comedie de bulevard - Terre
Călătoria - Pantofarul şi Şepcarul
Tango, monsieur? - Notarul
DADAnoNON - DA
Mitică Popescu - Jean Goldenberg
Figaro - Antonio, grădinarul castelului, tatăl Fanchettei
Mentorul - Cristian Nicolaie
Magnificul - Ovi Boncu