Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi
În „Despre olteni, cu dragoste” (foto: Ciprian Duică)

Dan Alexandru Năstase

S-a născut în 1983 și a absolvit, în 2007, Secția „Arta actorului” din cadrul UNATC I.L. Caragiale, la clasa profesorului Ion Cojar. Din 2014 este doctorand în domeniul esteticii și al pedagogiei artei actorului, la UNATC, sub îndrumarea profesorului Adriana Popovici.

A jucat în spectacolele Bădăranii de Carlo Goldoni, regia: Adrian Pintea, Înșelații de Sterija Popovic, regia: Andjelca Nicolic, Teatrul Național „Sterija Popovic” (Serbia), Port de Simon Stephens, Studioul de Teatru Casandra (2006-2007), Răzbunarea lui Arlechino, Teatrul Llantiol (Barcelona), Trei surori de A.P. Cehov, regia: Aleksandar Ivanovski, Salonul 6 de A.P. Cehov, regia Dumitru Acris. În perioada 2009-2011, a participat la seria de spectacole-lectură organizate de ICR Madrid și de asociațiile românești din Spania.

Din 2008 a lucrat ca redactor, reporter sau asistent de producție la mai multe televiziuni: România TV, Realitatea TV, Realitatea Media sau Național TV.

În perioada 2014-2015, a regizat spectacolul Visul Isoldei de Bogdana Darie, la UNATC I.L. Caragiale; spectacolul a participat la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea, în septembrie 2014, iar în 2015 a luat parte la Festivalul de Teatru Arsene (Franța), fiind o coproducție ICR și UNATC.

A luat parte, în calitate de actor, la realizarea scurtmetrajelor DIAZ, regia: Daniellle Vicari, o coproducție româno-italiană produsă de Mandragora, și în scurtmetrajele The Simple Things, regia: Ioana Fința (2007), și Între două iubiri, produs de Riviera Film (2013).

Din 2016 până în prezent, este actor al Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște.

Prezentare actualizată în octombrie 2017