Site-ul nottara.ro foloseste cookies ca să îţi ofere o experienţă mai placută online. Informaţiile din cookies sunt anonime. Prin continuarea navigării ești de acord cu acest lucru. OK! Vreau detalii
 Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi

Isabela Neamțu

Actriţă din generaţia 2000 a UNATC Bucureşti, Isabela Neamţu este în prezent masterandă la Studii Culturale Europene în cadrul UPB Bucureşti. A trecut pe rând prin statutul de angajat al unei instituţii de stat (la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamţ) şi prin cel de liber-profesionist. Este membru fondator al Asociaţiei Culturale „Doctor’s Studio” şi a produs deja primul spectacol de teatru independent (LSD Theatre Show, în regia lui Horia Suru – cu un bogat palmares naţional: unsprezece festivaluri şi cinci premii de interpretare).

Are o bogată activitate artistică atât pe scenă, cât şi în film. A debutat la Teatrul „L.S. Bulandra” cu spectacolul Trilogie belgrădeană, în regia lui Cristian Theodor Popescu, şi a colaborat de-a lungul carierei cu Teatrul Odeon, Teatrul Mic şi Foarte Mic, Teatrul Naţional Timişoara. Traseul i-a fost marcat de întâlnirea cu Ana Mărgineanu şi Peca Ştefan, cu care a lucrat la mai multe producţii independente,  printre care The Sunshine Play sau Bucharest Calling, mult premiate în ţară, dar şi peste hotare – New York, Sankt-Petersburg, Dublin, Dusseldorf, Basel, Praga, Varşovia – sau în cadrul mai multor teatre de stat: 89.89. Fierbinte după ’89, Vitamine, Morţi şi vii, Anul dispărut. 1989, dar şi de întâlnirile cu Alexandru Dabija, Radu Afrim, Horia Suru, Szabo K. Istvan, Pia Furtado.

În film, sunt notabile colaborările cu regizorii români Adrian Sitaru, Nicolae Mărgineanu, Adi Silişteanu, Cornel Mihalache, Bobby Păunescu, dar şi cele cu Daniele Vicari, Anthony Minguella, Josee Dayan, Alex Zamm şi Alain Brunard.

A făcut parte din distribuția spectacolului-lectură Thailanda de Dimitris Kechaidis și Eleni Chaviara, regia: Mihai Lungeanu, care s-a desfășurat în cadrul ediției a IX-a a proiectului „Spectacolul începe cu o lectură”, organizat de Teatrul Nottara în perioada 14-16 iunie 2017.

Crede în necesitatea teatrului, în forţa şi dimensiunea lui umanistă şi preţuieşte munca tuturor celor dedicaţi acestei arte.

 

Prezentare actualizată în 2017

» Spectacole la Teatrul Nottara, în această stagiune
Hamlet în sos picant - Cathy
Disputa - Hermiane
MOLIÈRE | ERÉILOM - Elmire, Doamna Poquelin-Cressé
Căsătoria - Ivan Omletă
Triburi - Beth
Figaro - Contesa, soția sa
Magnificul - Adelina Bănache