Site-ul nottara.ro foloseste cookies ca să îţi ofere o experienţă mai placută online. Informaţiile din cookies sunt anonime. Prin continuarea navigării ești de acord cu acest lucru. OK! Vreau detalii
 Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi

Vlad Bălan

Vlad Bălan (n. 1993, București) a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, secţia Actorie, în 2015, iar în 2016, masteratul în Arta actorului, în cadrul aceleiași facultăți. În timpul studiilor, a participat la workshopuri susţinute de Florin Fieroiu, Gigi Căciuleanu, Paul Bargetto, Mihaela Michailov, Lorette Enache, David Esrig, Radu Penciulescu.

Începând din 2011, a jucat în numeroase spectacole de teatru, atât în sfera independentă, cât și în teatrul de stat și cel radiofonic. Printre rolurile sale semnificative, se numără: Javert, Thenardier, în Mizerabilii de Victor Hugo, regia Dana Rotaru, UNATC I.L. Caragiale, Ţȃnţarul, Gaura din ciorap, Ceasul, în Cel mai mic bal din lume de Malina Prześluga, regia Alexandru Mȃzgăreanu, Teatrul Radiofonic, Radiodifuziunea Romȃnă, Bruno, în Vizita inopinată de Szabolcs Hajdú, regia Alexandru Mȃzgăreanu, Teatrul Nottara, spectacol-lectură, Radu, în With a little help from my friends de Maria Manolescu, regia Alexandru Mȃzgăreanu, Teatrul Excelsior, Bubu, în #Teen Spirit (spectacol colectiv), regia Peter Kerek, Teatrul Excelsior, Maksim, în Somnambulism de Iaroslava Pulinovici, regia Alexandru Mȃzgăreanu, Teatrul Nottara, spectacol-lectură, Tom, în Sylvia de A.R. Gurney, regia Alexandru Jitea, Teatrul Arte dell Anima, Tom, în Norman de Alan Ayckbourn, regia Alexandru Jitea, UNATC I.L. Caragiale, Danny, în Iluzii de Ivan Vîrîpaev, regia Andreea Vulpe, Godot Cafe-Teatru, Baronul, în Fundătura după Maxim Gorki, regia Mircea Rusu, Palatul Naţional al Copiilor, El, în Elevator de Gabriel Pintilei, regia Dorin Boca, Teatrul Mignon, Jaime, în Noaptea ursului după Ignacio del Moral, regia Magda Catone, Teatrul Luni de la Green Hours, Luca, în 7 dintr-o lovitură de Lia Bugnar, regia Anghel Damian, spectacol independent, Vitea, în Dragă Elena Sergheevna după Ludmila Razumovskaia, regia Alexandru Mâzgareanu, Teatrul de Comedie.

Roluri în film: Horia, în Valea mută, producţie HBO Europe, regia Marian Crişan, Chelnerul, în Nu mă atinge-mă, producţie 4 Proof Film, regia Adina Pintilie, Geo, în Noaptea ursului, producţie Hi Fi Film Production, regia Răzvan Macovei, Răzvan, în F.R.A., regia Florin Babei, Vlad, în Psihoterapeut, regia Isabella Szanto, El, în Trei copii, regia Mihnea Aliciu, Giani, în Giani şi Gigi, regia Bianca Bănică, Soldatul tânăr, în Fără frontiere, regia Andrei Ruse, Young Client, în Eastern European Taxi, regia Bogdan Horia Zamonea, Andrei, în 12 oameni nervoşi, regia Paul Negoescu, anul 2009.

Vlad Bălan are experiență și în domeniul pedagogiei: a fost profesor de dramă la Școala Ioanid, trainer la Festivalul internaţional de teatru pentru adolescenţi Ingenious Drama Festival din Bacău, trainer la Festivalul Naţional de Teatru T4T din Timişoara în cadrul căruia s-a creat un spectacol cu o trupă de adolescenţi, trupa luȃnd premiul pentru „Complexitatea actului artistic” şi pentru „Performanţă actoricească”. A fost trainer la Festivalul Internaţional de Teatru Ingenious Drama Festival din Bacău, trainer la Festivalul Naţional de Teatru T4T din Timişoara, în cadrul căruia  s-a creat un spectacol cu o trupă de adolescenţi, trupa obținând premiul pentru Cel mai bun spectacol, Cel mai bun actor, Cea mai bună actriţă, Cea mai bună muzică. A susținut ateliere de dezvoltare personală cu copii din ciclul primar în cadrul Școlii Altfel, facilitate de asociaţia Ideo Ideis și a fost trainer la Festivalul Naţional de Teatru Aplauze din Constanţa, în cadrul căruia s-a lucrat cu copii din ciclul primar şi din gimnaziu. De asemenea, a fost coordonator al trupei de teatru Brainstorming Bucureşti, care a participat şi cȃştigat numeroase festivaluri de teatru naţionale şi internaţionale, precum Ideo Ideis Alexandria, Bunte-Buhne Stutgard, ID Fest Bacău, T4T Timişoara, Magic Fest Suceava.

Prezentare actualizată în 2017