Site-ul nottara.ro foloseste cookies ca să îţi ofere o experienţă mai placută online. Informaţiile din cookies sunt anonime. Prin continuarea navigării ești de acord cu acest lucru. OK! Vreau detalii
 Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi
În „Despre olteni, cu dragoste” (foto: Ciprian Duică)

Alexandra Aga

Născută în 1990, Alexandra Aga a absolvit Școala Populară de Artă, secția „Canto – Muzică populară” în 2008, iar în 20012, Facultatea de Teatru, specializarea „Artele spectacolului”.

Pe scena teatrelor, a fost Anna Petrovna, în Ivanov de A.P. Cehov, Lipa, în Vassa Jelesnova de M. Gorki, Sonia, în Unchiul Vanea de A.P. Cehov, Iulia, în Cei doi tineri din Verona de W. Shakespeare, Un meșter, Visul unei nopti de vară de W. Shakespeare, Mona, Steaua fără nume de M. Sebastian, Popova, în Ursul de A.P. Cehov, Ariel, în Furtuna de W. Shakespeare, Rose, în Dansând la Lughnasa de Brian Friel, Postas/ Mireasa, în Călătoria, în regia lui regia lui Gavril Pinte, producție a Teatrului Nottara.

Alexandra Aga a apărut în numeroase producții cinematografice de scurt- sau de lungmetraj sau în emiuni TV: Live, regia: Vlad Paunescu (lungmetraj), Iubiri secrete (serial), După dealuri, regia: Cristian Mungiu, Flacăra violet (scurtmetraj), Nod (scurtmetraj), Iubire și onoare (serial), O zi cu Jean Claude Van Damme (scurtmetraj).

A participat la proiectul radio Studio65 al postului Radio România București FM, în producțiile Iubita poloneză, Marina și Micaela (după piesa Tragedia lui Carmen de Georges Bizet).

A apărut în reclame TV pentru „Meserii”, Vodafone, Gillette (cu Jean-Claude Van Damme).

În anul 2014 a deținut funcția de director al Teatrului de vară din Jupiter.

 

Prezentare actualizată în 2017

» Spectacole la Teatrul Nottara, în această stagiune
Călătoria - Poştăriţa şi Reporteriţa 2
Despre olteni, cu dragoste - Sora Mița / Muierea lu' Bâțu
Opt femei - Louise (fata în casă)
Mult zgomot pentru nimic - O damă
Repetiția vieții mele - Actrița
Figaro - Alexandra Aga