Site-ul nottara.ro foloseste cookies ca să îţi ofere o experienţă mai placută online. Informaţiile din cookies sunt anonime. Prin continuarea navigării ești de acord cu acest lucru. OK! Vreau detalii
 Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi

Bogdan Costea

A studiat Arta Actorului în cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale.

În timpul studiilor a jucat în spectacolele din cadrul facultăţii: Pescăruşul de A.P. Cehov, (regia: Tania Filip), The Pillowman de Martin McDonagh (regia: Adrian Titieni), D'ale carnavalului de I.L. Caragiale şi Un cuplu ciudat de Neil Simon (ambele în regia lui Radu Gabriel).

Pe scenă a jucat în spectacolele: Pescăruşul de A.P. Cehov, regia: Ana-Ioana Macaria (2014), Cronică fantastică de I.L. Caragiale, regia: Marius Costache (2013, Teatrul Mignon), Romeo şi Julieta de W. Shakespeare (2013, Teatrul de Comedie), Neo, un spectacol de Sever Bârzan (2013, Godot Café-Teatru), Un pedagog de şcoală nouă, spectacol pentru copii (2013, Teatrul din Constanţa), Prof de Jean-Pierre Dopagne, regia: Cristian Dumitrescu (2011, Teatrul Act).

A avut o relaţie deosebită cu Teatrul Podul, unde a jucat în mai multe montări în regia lui Cătălin Naum: Ștefan-Vodă, după B.Șt. Delavrancea, O noapte furtunoasă de I.L. Caragiale, Până când, monşer?, după I.L. Caragiale,  6*4=24, sonete Shakespeare, Hamlet de W. Shakespeare, Năpasta de I.L. Caragiale, Mărăcini în gură, plopi şi o apă, vă rog! de Mihai Anton.

A fost distribuit în filmelele: Căsătorie în stil italian şi Calm Center, regia: Alex Ispas (2011), Vine vremea şi Pietricica, regia: Andrei Teodorescu (2012), Luna, regia: Alex Ispas (2013) şi What God wants, God gets, God help us all, regia: Mihai Pârcălabu (2014).

În 2011 participă la un workshop de comedia dell'arte susţinut de Mihai Gruia-Sandu.