Site-ul nottara.ro foloseste cookies ca să îţi ofere o experienţă mai placută online. Informaţiile din cookies sunt anonime. Prin continuarea navigării ești de acord cu acest lucru. OK! Vreau detalii
 Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi
Raluca Tiţa şi Mihai Marinescu în  spectacolul

Raluca Tiţa

Născută în 1990, Raluca Tița și-a făcut studiile liceale în perioada 2005-2009, la Secția „Arta actorului” a Liceului de Muzică „Dinu Lipatti”.

Între 2009 și 2012 a fost studentă la Universitatea Hyperion, Secția „Arta actorului”, la clasa profesorilor Magda Catone, Tomi Cristin, Ana-Maria Lazăr, continuând, în 2012, cu studii masterale în arta actorului, la aceeași universitate, unde i-a avut ca profesori pe Mircea Anca și Diana Dimian-Mihăiță.

În timpul anilor de studiu, a abordat un repertoriu divers, impus de necesităţile şcolii, ce a mers de la literatura universală la cea naţională. A fost Miranda în Furtuna de W. Shakespeare, Irina în Trei surori de A.P. Cehov, Efimița în Conu Leonida față cu reacțiunea de  I.L. Caragiale, Maria în Un mănunchi de flăcări de Richard Nash sau Mata Hari  în Colonelul și păsările de Hristo Boytchev.

Este, de mai mult timp, o apreciată colaboratoare a Teatrului Nottara, iar în ultimii doi ani a păşit şi pe scenă, în calitate de actriţă. În 2015, regizoarea Diana Lupescu i-a descoperit potenţialul comic, distribuind-o în rolul unei secretare depăşite de circumstanţe, în spectacolul Aprilie, dimineața! de Mihai Ispirescu.

În anul următor, pe aceeaşi scenă, regizorul macedonean Ljupcho Gyorgievski a intuit şi el potenţialul expresiv al tinerei actriţe, aşa că a distribuit-o în rolul unuia dintre animalele vorbitoare şi înţelepte, din O poveste foarte simplă de Maria Lado. Tot în 2016, Raluca Tița a participat la Laboratorul de Teatru DENS, unde a lucrat sub îndrumarea regizorului Andreas Merz-Raykov.

Cel mai recent rol al ei este Helen, în piesa Mărimea contează de Neill La Bute, montată la Teatrul Nottara de Cristi Juncu. 

Prezentare actualizată în 2017