Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi
Corina Dragomir, Alexandru Mike Gheorghiu, Ioana Calotă şi Raluca Gheorghiu în spectacolul

Corina Dragomir

Cariera Corinei Dragomir este legată, în aceeaşi măsură, de Teatrul Nottara şi de Teatrul Excelsior. A lucrat o perioadă mare de timp cu Ion Lucian, care a fost unul dintre profesorii săi la specializarea Actorie a Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii Hyperion, Bucureşti, alături de Victor Radovici şi Tudor Mărăscu. Licenţa în Arta Actorului a susţinut-o la Universitatea de Arte din Târgu-Mureş.

La Teatrul Nottara a putut fi aplaudată în diferite montări: Rinocerul îndrăgostit de Liao Yimei, în regia lui Mihai Lungeanu, Ai toată viaţa înainte de Romain Gary, în regia Alinei Rece. Şi în continuare poate fi urmărită în spectacole de succes: Roman teatral, adaptare după Mihail Bulgakov, regia: Vlad Massaci; Aniversarea de Thomas Vinterberg şi Mogens Rukov, tot în regia lui Vlad Massaci; Vacanță în Guadelupa de Pierre Sauvil şi Eric Assous, un spectacol de Diana Lupescu şi Titanic Vals de Tudor Muşatescu, regia: Dinu Cernescu.

La Teatrul Excelsior joacă personaje îndrăgite dintre care amintim: Fetiţa din Fetiţa cu chibrituri şi Degeţica din povestea cu acelaşi nume, ambele de Hans Christian Andersen şi în regia lui Victor Radovici, Lucietta din Bădăranii de Carlo Goldoni, în regia aceluiaşi Victor Radovici. A colaborat, de asemenea, cu Marian Râlea la spectacolele Jocul de-a teatrul şi Povestea animalelor. A câştigat experienţă şi din lucrul cu teatre din ţară. La Teatrul Mihai Eminescu din Botoşani a jucat în spectacolul Cetăţeni de Onoare ai poeziei, în regia lui Ion Caramitru, iar la Teatrul Naţional din Constanţa a jucat rolul Elevei din piesa Steaua fără nume de Mihail Sebastian, în regia Ancăi Maria Colţeanu.

Datorită curajului şi deschiderii sale profesionale, actriţa Corina Dragomir a alcătuit scenariul, a regizat şi realizat coregrafia unor spectacole pentru copii: Un Crăciun cu peripeţii, Biblioteca fermecată, Hai, să ne jucăm!, Moş Crăciun.

Ruxandra Vera Ştefan