Site-ul nottara.ro foloseste cookies ca să îţi ofere o experienţă mai placută online. Informaţiile din cookies sunt anonime. Prin continuarea navigării ești de acord cu acest lucru. OK! Vreau detalii
 Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi
În „Burlaci și burlăcițe” de Hanoch Levin

Corina Dragomir

Cariera Corinei Dragomir a început la Teatrul Excelsior, iar după o trecere formatoare prin Teatrul de Stat din Constanța, a fost angajată, în 2008, la Teatrul Nottara. A lucrat cu Victor Radovici şi Tudor Mărăscu, care i-au fost profesori la specializarea „Actorie” a Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii Hyperion, Bucureşti.

La Teatrul Nottara a putut fi aplaudată în diferite montări. Un rol important, în care - alături de înzestrările actoricești - și-a dovedit și talentul de dansatoare, a fost acela al lui Moise din spectacolul Ai toată viaţa înainte de Romain Gary, în regia Alinei ReceÎn continuare, a jucat în spectacole de succes: Roman teatral, adaptare după Mihail Bulgakov, regia: Vlad Massaci; Aniversarea de Thomas Vinterberg şi Mogens Rukov, tot în regia lui Vlad Massaci; Vacanță în Guadelupa de Pierre Sauvil şi Eric Assous, un spectacol de Diana Lupescu şi Titanic Vals de Tudor Muşatescu, regia: Dinu Cernescu, Burlaci și burlăcițe de Hanoch Levin, în regia Alessandrei Giuntini, Vestul singuratic, în regia lui Cristi Juncu, și în Hamlet în sos picant de Aldo Nicolaj, în regia lui Alexandru Jitea.

La Teatrul Excelsior a jucat personaje îndrăgite dintre care amintim: Fetiţa din Fetiţa cu chibrituri şi Degeţica din povestea cu acelaşi nume, ambele de Hans Christian Andersen şi în regia lui Victor Radovici. A colaborat, de asemenea, cu Marian Râlea la spectacolele Jocul de-a teatrul şi Povestea animalelor. A câştigat experienţă şi din lucrul cu teatre din ţară. La Teatrul Mihai Eminescu din Botoşani a jucat în spectacolul Cetăţeni de Onoare ai poeziei, în regia lui Ion Caramitru, iar la Teatrul Naţional din Constanţa a jucat rolul Elevei din piesa Steaua fără nume de Mihail Sebastian, în regia Ancăi Maria Colţeanu.

Datorită curajului şi deschiderii sale profesionale, dar și convingerii că teatrul înseamnă interacțiune directă cu publicul, actriţa Corina Dragomir a înființat trupa de teatru pentru copii „Spiridușii poveștilor”, pentru care scrie scenarii, regizează și, totodată, semnează coregrafia. 

Alături de activitatea pe scenă, Corina Dragomir a avut numeroase apariții în spectacole radiofonice, precum și în producții cinematografice de scurt- și lungmetraj.

Prezentare actualizată în decembrie 2017.