Site-ul nottara.ro foloseste cookies ca să îţi ofere o experienţă mai placută online. Informaţiile din cookies sunt anonime. Prin continuarea navigării ești de acord cu acest lucru. OK! Vreau detalii
 Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi
Adrian Văncică şi Dani Popescu în spectacolul

Dani Popescu

Dani Popescu a absolvit în 1996 Academia de Teatru şi Film din Bucureşti, la clasa prof.univ.dr. Florin Zamfirescu. Debutul său a fost marcat de două personaje din universul dramatic al lui A.P. Cehov: Lopahin din Livada de vişini şi Tihon din La drumul mare, ambele realizate pe scena Studioului Casandra, în regia apreciatului său profesor.

În anul absolvirii este angajat la Teatrul Dramatic Sică Alexandrescu din Braşov şi, doi ani mai târziu, în 1998, devine membrul trupei artistice a Teatrului Nottara – o întâlnire fericită, care a devenit o îndelungată prietenie. Aici a continuat colaborarea (începută încă din timpul studiilor) cu regizoarea Alice Barb, în spectacolele: Doamna nevăzută de Calderon de la Barca şi Oscar, după Claude Magnier. De asemenea a lucrat şi cu alte nume importante ale regiei româneşti de teatru: Vlad Mugur, Alexandru Dabija, Mircea Cornişteanu, Vlad Massaci, Diana Lupescu, Mihai Lungeanu, Horaţiu Mălăele, Alexandru Repan.

Solid, impunător, aparent dur, Dani Popescu jonglează cu aparenţa fizică şi cu personalitatea sa surprinzătoare: relaxată, binevoitoare, cu un umor imprevizibil. Reuşeşte să abordeze personaje care stârnesc în spectator acel amestec ciudat de nelinişte, curiozitate şi simpatie.

Comedia, drama sau teatrul absurd, texte clasice ori contemporane, toate îi vin mănuşă. Acest fapt este dovedit de varietatea pieselor în care a fost distribuit de-a lungul timpului. Dintre ele, majoritatea semnate de autori celebri, amintim: Revizorul de Gogol, Underground, după Azilul de noapte de M. Gorki, Emanciparea prinţului Hamlet de Alina Mungiu, Scenariul de Martin Crimp, Jocul dragostei şi al morţii de Romain Rolland, Platonov de A.P. Cehov, Înşir-te, mărgărite! de Victor Eftimiu, Eden de Eugene O’Brian, O zi de vară de Sławomir Mrożek, Opera de trei parale de Bertolt Brecht, Roman teatral de Mihail Bulgakov.

Dacă încă nu aţi ajuns la teatru, să îl vedeţi pe scenă, atunci cu siguranţă îl veţi recunoaşte după rolurile din serialele: Pariu cu viaţa (regia: Iura Luncaşu şi Alexandru Fotea) şi Regina (regia: Iura Luncaşu) sau filme precum: Ho-ho-ho (regia: Jesús del Cerro), Vine poliţia (regia: Anca Colţeanu) sau Milionari de week-end (regia: Cătălin Saizescu).

În stagiunea actuală îl puteţi vedea jucând în şase producţii ale Teatrului Nottara. Personajele pe care le aduce pe scenă sunt diferite, cu un bogat istoric personal şi cu un spirit complex: Fred din Funcţionarul destinului de Horia Gârbea (regia: Anca Maria Colţeanu), Gore din Mobilă şi durere de Teodor Mazilu (regia: Alice Barb), Sir John din Mult zgomot pentru nimic de William Shakespeare (regia: Diana Lupescu), Thibaud din Vacanţă în Guadelupa de Pierre Assous (regia: Diana Lupescu) şi Gatokai din Aniversarea de Thomas Vinterberg şi Mogens Rukov, în regia lui Vlad Massaci.

Irina Zlotea

» Spectacole la Teatrul Nottara, în această stagiune
Mobilă şi durere - Gore
Mult zgomot pentru nimic - Don John
Vacanță în Guadelupa - Thibaut de Charmelant
Funcţionarul destinului - Fred
Aniversarea - Gatokai
Călătoria - Kalid, bărbatul mut
Iubirea la oameni - Kolia
Despre olteni, cu dragoste - Cazacu / Găliganul
MOLIÈRE | ERÉILOM - Sganarelle, Geronte, Domnul Poquelin, diaconul
Mitică Popescu - Directorul
Figaro - Contele Almaviva, mare coregidor al Andaluziei