Site-ul nottara.ro foloseste cookies ca să îţi ofere o experienţă mai placută online. Informaţiile din cookies sunt anonime. Prin continuarea navigării ești de acord cu acest lucru. OK! Vreau detalii
 Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi
Sorin Cociş în spectacolul

Sorin Cociş

Născut la Reghin, Sorin Cociş a absolvit, în 1992, Academia de Teatru şi Film din Bucureşti, la clasa profesorului Florin Zamfirescu. Angajat din 1991 în trupa Teatrului Nottara, şi-a câştigat un loc distinct printre colegii săi.

Cariera sa cuprinde roluri importante, în montări ale unor valoroşi directori de scenă. A fost Paşa, în Şantaj de Ludmila Razumovskaia, regia: Dominic Dembinski; Etienne, în Puricele de G. Feydeau, regia: Horaţiu Mălăele;Valere, în Avarul de Molière, regia: Mircea Cornişteanu; Lomov, în Cerere în căsătorie de A.P. Cehov, regia: Gavriil Pinte; Normal, în Cabinierul de Ronald Harwood, regia: Marel Țop; Padkalesin, în Căsătoria de Gogol, regia: Gavriil Pinte; Lubin, în Soţul Păcălit de Molière, regia: Mircea Cornişteanu; Kica, în Trilogie Belgrădeană de Biliana Srblianovici, regia: Theodor-Cristian Popescu; Inspectorul în Capul de răţoi de George Ciprian, regia: Răzvan Dincă; George Dinu, în Titanic Vals de Tudor Muşatescu, regia: Dinu Cernescu.

La alte teatre, a putut fi văzut în rolul Tocilă, în Cum vă place de William Shakespeare, regia: Florin Zamfirescu, Studioul Casandra, sau în rolul Ianache, din Gaiţele de Alexandru Kiriţescu, regia: Florin Zamfirescu, Studioul Casandra şi Teatrul Mic.

Sorin Cociș fost prezent – în roluri principale – pe genericul unor creaţii cinematografice importante: Undeva în Est, regia: Nicolae Mărgineanu (1991), È pericoloso sporgersi, regia Nicolae Caranfil (1993), Domestic, regia: Adrian Sitariu (2012), The Devil Inside, regia: William Brent Bell (2012), Acasă, la tata, regia: Andrei Cohn (2015), Fixeur, regia: Adrian Sitariu (2016), Soldații. Poveste din Ferentari, regia: Ivana Mladenovic (2017). De asemenea, a jucat în seriale de televiziune, cum ar fi În familie (2002), La Urgență (2006-2007), Cu un pas înainte (2008), Umbre (HBO, 2014-2017).

În 1992, i-a fost decernat Premiul al II-lea pentru rolurile Paşa din Şantaj de L. Razumovskaia şi Ianache din Gaiţele de Alexandru Kiriţescu, la Gala Tânărului Actor HOP de la Costineşti.

În stagiunea curentă a Teatrului Nottara, Sorin Cociş poate fi văzut în Aniversarea de Thomas Vinterberg și Mogens Rukov, regia: Vlad Massaci, Provocări inocente (O poveste foarte simplă) de Maria Lado, regia: Ljupcho Gyorgievski, Somnambulism de Iaroslava Pulinovici, regia: Alexandru Mâzgăreanu, sau în D-ale carnavalului de I.L. Caragiale, regia: Claudiu Goga.

Prezentare actualizată în 2017

» Spectacole la Teatrul Nottara, în această stagiune
Titanic Vals - Spirache
Aniversarea - Helmut von Sachs
Soţul păcălit - Lubin
Drumul spre Mecca - Pastorul Marius
Provocări inocente - Stăpânul
Somnambulism - Boris
Iubirea la oameni - Ivan
D-ale carnavalului - Iordache
Despre olteni, cu dragoste - Finu2’ / Tata lu Bâțu / Leșinatul
În cădere liberă - Deputatul, Preotul, Regizorul, Dumnezeu