Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi
Francisco Alfonsín, Ion Grosu şi Ada Navrot în spectacolul

Ion Grosu

Este absolvent al Academiei de Teatru şi Film, Secţia Actorie, clasa profesor Sanda Manu, promoția 1995. Pe parcursul anilor de studiu a jucat roluri precum Lomov în Cerere în căsătorie de A.P. Cehov, Richard al III-lea, în piesa omonimă de William Shakespeare, Catindatul și Crăcănel în D’ale carnavalului de I.L. Caragiale. De-a lungul timpului, a lucrat cu regizori precum: Alexandru Tocilescu și Sorana Coroamă-Stanca (la Theatrum Mundi) sau Petre Bokor, Alexandru Dabija, Alice Barb, Diana Lupescu, Ada Lupu.

La Teatrul Nottara joacă încă din 2001. Are roluri principale în spectacolele: Scandal la operă de Ken Ludwig, în regia lui Petre Bokor și Aniversarea de Thomas Vinterberg şi Mogens Rukov, în regia lui Vlad Massaci – spectacol care în toamna anului 2011 s-a bucurat de un răsunător succes în turneul de la Barbican Center din Londra – și Roman teatral, dramatizare după opera lui Mihail Bulgakov, în regia aceluiași Vlad Massaci. Îl puteți vedea, de asemenea, în numeroase filme românești: Binecuvântată fii, închisoare; Băieţi buni; Margo; 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile; Călătoria lui Gruber, Despre oameni şi melci; Poziţia copilului.

Jocul său se remarcă printr-o energie aparte. Personajele pe care le interpretează, născute din curiozitate creatoare, atrag întotdeauna atenția publicului, prin forța interioară și plasticitatea corporală.

Ruxandra Vera Ştefan