Acasă  Repertoriu  Program  Public  Artiști  Publicații  Tur virtual  Despre noi
Alexandru Mike GHEORGHIU, Adrian VĂNCICĂ şi Alexandru JITEA în spectacolul

Alexandru Mike Gheorghiu

A absolvit Facultatea de Teatru din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică din București. A debutat pe scena Teatrului Studențesc Podul, în spectacole regizate de Cătălin Naum.

Înzestrat cu simţul umorului, Alexandru Mike Gheorghiu se avântă în „partituri” comice provocatoare, de mai bine de doisprezece ani dovedeşte acest fapt prin colaborarea sa cu Teatrul Nottara. În stagiunea curentă îl puteți vedea în spectacolele: Titanic vals de Tudor Mușatescu, în regia lui Dinu Cernescu (spectacol care se joacă cu succes încă din primăvara anului 2002), Scandal la operă de Ken Ludwig, în regia regretatului Petre Bokor, De dor și drag, Maria Tănase şi Umor, amor, fior de dor... în București – două spectacole de Diana Lupescu, O noapte furtunoasă de I.L.Caragiale, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu şi Mult zgomot pentru nimic de William Shakespeare, în regia Dianei Lupescu.

De-a lungul timpului, a colaborat cu regizori precum Vlad Massaci, Calvin McClinton (profesor fondator al Fundației „Artele Teatrului Musical” din Kent, Ohio), Yvette BOZSIK, Mihai Lungeanu, Anca Maria Colțeanu, Dan Vasile, Bogdan Hușanu.

A colaborat, de asemenea, cu Opera Națională din București, jucând în spectacolul de teatru-dans Cabaret de John Kander, Joe Masteroff, Fred Ebb, scenariu pe baza căruia s-a făcut celebrul film regizat de Bob Fosse, cu Liza Minnelli în rol principal.

Ruxandra Vera Ştefan